Haberler

Güvenliği Sporla Sağlayacaklar

Iğdır Emniyet Müdürlüğü tarafından, gençlerin kötü alışkanlardan korunması için hazırlanan proje kapsamında kentte yapımına başlanan halı sahada sporcular yetiştirilecek.

"Sporla Gelen Güvenlik" Projesi ile 7 Kasım Mahallesi'nde yapımı devam eden halı sahada ilk etapta 886 lise, ortaokul ve ilkokul öğrencisi hazırlanacak programla spor yapacak.

İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Beden Eğitimi ve Spor Akademisi Bölümünden mezun polisler, futbol okuluna gelen öğrencilere her gün eğitim verecek. Projeyle öğrencilerin hem suç ve terör örgütlerine katılımın önüne geçilmesi hem de büyük spor kulüplerine yeni yeteneklerin kazandırılması hedefleniyor.

Emniyet Müdürü Yüksel Babal, gazetecilere yaptığı açıklamada, polis, vatandaş arasındaki ilişkiyi güçlendirmek istediklerini belirterek, bu çalışmanın öğrenciler için önemli olduğuna dikkatİ çekti.

İl genelindeki bütün çocukları buraya getirmek istediklerini belirten Babal, "Sokakta amaçsız hale gelen çocuklar zamanla suç ve terör örgütleri tarafından hedef haline gelmektedirler. İleride mücadele edeceğimiz suçluların yetişmesine engel olmak, bu çocukları hedefleri olan bilinçli ve duyarlı bireyler olarak topluma entegre edebilmek için emniyet müdürlüğü olarak böyle bir çalışma başlattık" diye konuştu.

Babal, projeye önem verdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu proje kapsamında tespit ettiğimiz daha önceden suça karışmış dezavantajlı çocuklarımızı spora yönlendirmek alternatif bir yaşam tarzıyla tanıştırmak istiyoruz. Çocuklarımızın geleceklerini kurtarmak adına, kendilerine sahip çıkıldığını ve önemsendiklerini hissettirmek istiyoruz. Müdürlüğümüze ait boş arsa içerisinde halı saha inşa ederek çocuklarımızın hizmetine sunacağız. İl genelinde büyük katılım olacağına inanıyorum. Büyük futbol kulüplerine buradan sporcu gidecek."

"Geleceğin futbolcuları burada yetişecek"

Babal, proje kapsamında burada geleceğin futbolcularını yetiştirmek istediklerini dile getirerek, "İlimizde spora yoğun ilginin olduğunu gördük. Bizde çocuklarımıza spor yapma imkanı sunacağız. Kimse bilmez belki ileride geleceğin yıldız futbolcuları burada yetişecek. Çocuklarımızın hepsi bizim için özel bir yere sahip. Gerekirse ev ev dolaşıp buraya çocuk getireceğiz. Amacımız çocuklarımızın gelecekleri için zemin hazırlamak bunu da başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Emniyet Müdürü Babal, halı saha yapımının devam ettiğini belirterek, en kısa zamanda tamamlanarak kullanıma açılacağını sözlerine ekledi. - Iğdır

Kaynak: AA / Yerel

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title