Haberler

Güvenç, Suruç'ta sorunları dinledi

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, bölgeye davet ettiği iş kadınlarıyla birlikte Suruç'ta bir dizi temaslarda bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Kobani halkı için başlattığı kampanya kapsamında kente gelen Prof. Dr. Av. Kezban Hatemi ve TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ile birlikte Suruç'ta incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in girişimleri sonucunda Şanlıurfa'ya gelen Prof. Dr. Kezban Hatemi, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut ve Türkiye İş Kadınları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak'tan oluşan heyet Büyükşehir Belediyesi'nin kampanyasına destek vermek üzere Kobanili misafirlerin ihtiyaçlarını tespit etti.

İlk olarak Suruç Yatılı Bölge Okulu ve çevresinde bulunan geçici barınma merkezini ziyaret eden Başkan Güvenç ve beraberindeki heyet, Kobanli misafirlerle bir araya gelerek Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı yardım paketlerini dağıttı.

Kobanili misafirlerin yoğun ilgisiyle karşılanan ve çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Güvenç ve beraberindekiler, daha sonra Suruç ilçesine bağlı Yanaloba Mahallesine geçip burada kalan Kobanili misafirlerin de durumunu yerinde tespit ettiler.

GÜVENÇ: İŞ KADINLARI DURUMA EL KOYDU

İstanbul'dan gelen iş kadınlarının Suruç sınırında yaşanan drama duyarsız kalmadıklarından dolayı teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "İş kadınları duruma el koydu. Sayın Kezban Hatemi, TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut ve Başkan Yardımcısı Zehra Neşe Kavak, sadece 'Suruç'ta yaşanan dramı görmek ve iş kadınları olarak ne yapabiliriz? Nasıl elimizi taşın altına koyabiliriz?' diye ilimize geldiler. Suruç'ta, köylerimizde ve geçici kamplarımızda incelemelerde bulunduk. İnşallah İstanbul'da kadınların öncülük ettiği ciddi bir yardım kampanyası başlatacaklar. Öncelikli olarak samimi gayretleri ve girişimleri için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Güvenç, İstanbul'dan gelen heyetin Şanlıurfa'da kalan misafirlerin durumunu bizzat yerinde görme imkanı bulduklarını ifade ederek, "Bizzat kampa gittik, köylere gittik ve kamplarda kalanları gördük çocuklarla ve hanımlarla bizzat muhatap oldular, hayatın sürdüğünü gördüler bu anlamda önemli bir çalışma ziyareti gerçekleştirmiş olduk. İnşallah bunun arkası gelecektir. Televizyon programları ve diğer çalışmalarla ciddi bir kampanya başlatıp yükümüzün hafifletilmesi, insanlık dramının sonuçlarının ortadan kaldırılması için gerekeni yapacaklar, bununla ilgili buradalar, kendilerine şimdiden teşekkür ediyor, bütün halkımıza da onlar aracılığıyla bir kere daha desteğe, bir olmaya, birlik olmaya, kardeş olmaya ve sıkıntılarını paylaşmaya davet ediyorum" dedi.

HATEMİ: STK'LAR VE MİLLET OLARAK ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

İncelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Prof. Kezban Hatemi, Sivil Toplum Örgütleri dayanışması ve İstanbul'daki hayırseverlerin destekleri ile Kobanili misafirlerin durumlarını görmek ve yapılması gerekenleri tespit etmek için geldiklerini ifade ederek, "Kamplardaki durumları tespit için geldik, Sayın Valimizin ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok Büyük destekleri ile burada bir inceleme yaptık. Kampları gezerek Kobani felaketinden kaçan Kürt kardeşlerimizin durumlarını inceledik. Çok acil ihtiyaç var bu sorunlar çözülmeye çalışılıyor. Devletin tek başına üstesinden gelebileceği bir sorun da değil. Sivil toplum örgütlerinin ve halkın el birliği ile üstesinden gelinecek ve uzun soluklu bir maraton. Dolayısıyla bunların çok dikkatle ela alınması gerek sivil toplum kuruluşlarının ve halkında farklı katmanlarıyla ela alınması gerektiği için buradayız. Bu konuda da her türlü Mahalli idarelerden destek ve yardım gördük. Artık sivil toplum örgütleri ile münavebeli olarak burada çalışmaya karar verdik. Bu bir kadının kendisini izahıydı ve kadınların destek verdiği, kadınların başlattığı bir kampanya olarak toplumun her safhasında yayılacağı kanaatindeyim, şimdi yardım kampanyamızı başlatıyorum" dedi.

Öte yandan incelemeler esnasındaki izlenimlerini aktaran Prof. Kezban Hatemi, "Sahada gezerken o köylerde, bu insanları kabul eden bizim Urfalı köylü kardeşlerimize onların Suriyeli olup olmadığını bilmeden yardım malzemelerini vermeye kalktığımızda 'hayır benim ihtiyacım yok; oradakilerin ihtiyacı var' diye bize gerçek ihtiyaç sahiplerini göstermesi de Türk halkının ne kadar erdemli olduğunu; böyle olağanüstü kriz ve kaos dönemlerinde gerçek kimliğini gösterdiğine de iftihar ettim. Ben de Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

BULUT: BÜTÜN İŞ DÜNYASINI BURAYA YARDIMA DAVET EDİYORUM

Pakistan'da ve Somali'de yaşanan insanlık dramlarında da Türkiye olarak yer aldıklarını ifade eden Türkiye İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, "Ülkemize sığınan bu insanları gelip kamplarda görmek gerçekten çok üzücü, burada siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp insani boyuttaki herkesin buraya el uzatması gerektiğine inanıyorum. Devletimiz burada Sayın Başkanımızın imkanları dahilinde bütün tedbirleri almış, onlara güzel bir imkan sunmaya çalışıyor ama bu yeterli değil çocukların ayakkabıdan tutun yiyecek, giyecek, temizlik, hijyen ve her türlü şeye ihtiyaçları var. Bütün iş dünyasını buraya yardıma davet ediyorum" şeklinde ifade etti.

KAVAK: HERKESE İŞ DÜŞÜYOR

Türkiye İş Kadınları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak ise, "Bugün sabahtan itibaren Suruç'taydık. Mülteci kamplarını gezdik. Açıkça belirtmek gerekir ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç'in bu kampların iyileştirilmesi ile ilgili kişisel eforu ve gayreti çok net olarak izleniyor. Bu insanlara yardım için Türkiye Cumhuriyeti Devleti Bütün imkânları ile burada fakat bu geniş kapsamlı bir olay; sadece devletin yapacağı bir iş değil. Bu bağlamda bütün sivil toplum örgütlerine, Türk halkına iş düştüğünü düşünüyoruz. Devlet yapabildiğini yapıyor ama yine de şartların daha da iyileştirilmesi lazım. Çünkü şuana kadar 1,5 Milyon insan gelmiş Türkiye'ye. Bu kadar çocuğun okulu, eğitim, sağlık ve hijyeni çok önemli her türlü bakımını sağlamak için herkese iş düştüğünü düşünüyoruz. Türk halkının şöyle bir yapısı var Türk'ü, Kürt'ü, Ermeni'si ve Yahudi'si fark etmez, bugünlerde birlik olmamız lazım. Sayın Başkanımıza gönülden teşekkürler. Başkanımız büyük bir olay başarmış burada" dedi.

Öte yandan inceleme ve temaslarını tamamlayan heyet, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek olmak amacıyla İstanbul'da başlatacakları kapsamlı bir kampanyayla Kobani halkına destek olacakları öğrenildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa İstanbul Kobani Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title