Haberler

Güvenç, 'Paralel' Mi Değil Mi?

Güncelleme:

Şanlıurfa kamuoyu 17 Aralık Operasyonu sonrası AK Parti adayı Celalettin Güvenç'in hangi cemaat mensubu olduğu konusunda tartışmaya başladı.

AK Parti'nin, "17 aralık operasyonu" patlak vermesinden hemen sonra aday isimlerini açıklamayı sürekli ertelemesinin sebebinin Gülen Hareketi'nden sızmaları önlemeye yönelik olduğu öne sürüldü. Partinin bu kadar sürtüşme yaşanmadan önce Gülen Hareketi'nin referansıyla gelenleri ve ilişkisi bulunanları 17 aralık operasyonu sonrası elediği, hatta açıklanan il adaylarından birkaçının ise değiştirilebileceği öğrenildi. AK Parti büyükşehir belediye başkan adayı olarak ilan ettiği Celalettin Güvenç hakkında da Gülen Hareketi mensubu olduğu iddiaları dolaşıyor. Bu nedenle Güvenç'in adaylığının partisi tarafından geri çekileceği ileri sürülürken, Güvenç'in Gülen Hareketi ile bir bağının olmadığı ancak hareket mensupları tarafından çevresinin kuşatıldığı da gelen bilgiler arasında.

GÜVENÇ'İN CEMAATİ KONUSUNDA KAFALAR KARIŞIK
Güvenç'in hangi hareket veya cemaat mensubu olduğu konusunda ihtilaf çok… Kendisini tanıyanların bir cemaat mensubu olduğu konusunda kafası netken, hangisi olduğu konusunda karışık… Şimdi liderliğini Nurettin Coşan'ın yaptığı İskender Paşa Cemaati ile irtibatı olduğunu kaydedenlerin olduğu gibi Mustafa İslamoğlu'nun öncülüğünü yaptığı Akabe Vakfıyla olduğunu belirten de var. Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren'in mensubu olduğu Altınoluk Cemaati'nden olduğunu öne sürenler de var, Erzurum Valiliğinden bu yana Gülen Hareketi mensubu olduğunu iddia edenler de var. Ancak Güvenç'i destekleyenler ve birlikte çalışanları arasında özellikle Gülen Hareketi'nden çok sayıda kişinin bulunması kafaları karıştırıyor. Bu durumun sadece çevresini kuşatma olarak algılanmasını, söz konusu hareketle hiçbir bağın bulunmadığını isteyenler olduğu gibi, Güvenç'in tüm cemaatlere aynı mesafede olduğunu ispat etmeye çalışanlarda mevcut. Diğer ve en önemli iddia ise birçok ilde yerel seçimi boykot etmeye hazırlanan Gülen Hareketi'nin Şanlıurfa'da böyle bir hazırlık içerisinde bulunmadığı iddiası.

AK Parti'nin adayların cemaatine yönelik yaptığı çalışma neticesinde özellikle geri çekilecek adayların Gülen Hareketi ile irtibatta olduğu tescillenmiş olacak. Böylelikle Güvenç'in durumu da bu şekilde netlik kazanacak.

İLÇENİN "PARALEL" ADAYLARI GİZLENİYOR
Şanlıurfa'da AK Parti ilçe belediye başkan aday adaylığına müracaat eden 135 isim arasında çok sayıda Gülen Hareketi mensubu ve gönüllüsünün bulunmasına rağmen hiçbirisinin geri çekilmemesi dikkatlerden kaçmadı. 17 aralık operasyonundan önce Gülen Hareketi mensubu olmakla övünen ve referans gösteren aday adaylarından bazıları şimdi başka cemaatlere yanaşma çabasında. Ancak AK Parti'nin daha önce belirlemesine rağmen Şanlıurfa'da bazı ilçe adaylarını değiştirdiği öğrenildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Ak Parti Cemaat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title