Haberler

Güvenç, Kariyer Günlerine Konuk Oldu

Güncelleme:

Özel Güneydoğu Yükseliş Koleji'nin bu haftaki Kariyer Günleri" programı konuğu Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Özel Güneydoğu Yükseliş Koleji'nde düzenlenen 350 öğrenci ve 60 öğretmenin katıldığı "Kariyer Günleri"ne konuk oldu.

Programda bir süre kendi hayatından bahseden Başkan Güvenç, bugün Türkiye'nin eskiye nazaran her anlamda büyük değişim içinde olduğunu ve gittikçe dünyada yıldızı parlayan bir ülke haline geldiğini belirtti. ÖğrencilerE refah seviyesinin arttığını, okuma, staj görme ve çalışma hayatının oldukça genişlediğini vurgulayan Güvenç, şimdiki öğrencilerin gözünde parlayan bir ışık gördüğünü ve bu durumun kendilerini oldukça memnun ettiğini aktardı.

Güvenç, hayatını ve kariyerini anlattıktan sonra öğrencilerin sorduğu soruları cevapladı.

Bir öğrencinin neden valilikten istifa edip siyasete atıldınız sorusuna Güvenç, devleti temsil noktasından halkı temsil noktasına gelmesini şöyle açıkladı: "Bunu tercih etmemdeki bir numaralı etken yeni çıkan büyükşehir yasasıdır. Bana göre Cumhuriyet tarihinin en önemli demokrasi reformu yapıldı. Şimdi benim gibi ömrü idarenin içinde geçmiş bir adam, ya bu zor ve onurlu göreve talip olacaktı yada seçimden sonra Türkiye'nin herhangi bir ilinde gider kırmızı plakalı araca biner makamında otururdum. Ama ben bunu yapsaydım bu ülke demokrasisi hakkında ülke insanı hakkında hiç konuşmamam gerekirdi. Rahatı seçmiş olacaktım. Şanlıurfa gibi stratejik bir noktada bulunan böyle bir yerde bu görevden kaçamazdım." Söyleşinin ardından Başkan Güvenç, öğrenci ve öğretmenlerle beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Türkiye Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title