Haberler

Güvenç: Bu Ülkeyi Ayakta Tutmak Boynumuzun Borcudur

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Bu ülkeyi ayakta tutmak boynumuzun borcudur" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Sağduyu sahibi insanlar olarak bütün partiler, bu ülkenin tüm insanları, Arapları, Kürtleri, Türkleri, Çerkezleri, Ezidileri, Alevileri, Sünnileri elbirliğiyle güçlü bir gelecek için sağduyu çağrısı yapmalı, birbirimizi kucaklamalı ve güçlü bir gelecek inşa etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı toplantısının ilk birleşimini yaptı. Şanlıurfa Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç başkanlık yaptı.

Toplantının başında yoğun bir ayı geride bıraktıklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Güvenç, Suriye sınırında yaşananlara değindi. Güvenç, "Bilindiği üzere 19 Eylül'de ilimiz Mürşitpınar, Kobani bölgesinde IŞİD terör örgütünün saldırıyla beraber Kobani'den yaklaşık 200 bine yakın komşumuz, akrabamız, Müslüman insan Suruç üzerinden Şanlıurfa'ya geldi. Akabinde ise hepinizin izlediği sokak ve şiddet hareketleri yaşandı ve 40'a yakın insanımızı maalesef kaybettik. Bu vesileyle bir kez daha kaybettiğimiz insanlar için Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemize, ilimize geçmiş olsun diyorum. İnşallah halkımızın sağduyusuyla bir daha bu tür olaylar ülkemizde tekrar etmez diye temenni ediyorum. Bütün halkımızdan, siyasi partilerimizden hiçbir ayrım yapmadan, 76 milyon insanımızdan sağduyu, sabır ve soğuk kanlılık beklediğimizi altını çizerek ifade etmek istiyorum" dedi.

'BU ÜLKEYİ AYAKTA TUTMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR'

Ortadoğu'da yaşanan olaylarla, Türkiye'nin kaos ortamına çekilmek istendiğini belirten Güvenç sorumluluk sahibi herkesi sağduyu çağrısı yapmaya davet etti. Güvenç, "Yine uluslararası çok önemli bir komplonun Ortadoğu'da sahneye konulduğunu, amacın, bataklığın, kargaşanın, savaşın daha da büyütülerek Ortadoğu'da ayakta kalarak tek ümit olan ülkemizin de bu işlerin içerisine çekilerek geleceğinin karartılmak istendiğini belirtmek istiyorum. Bütün halkımıza bunca yaşanan oyunlara rağmen daha büyük bir kanın akmasını önleyerek, başta Şanlıurfa halkı olmak üzere, sağduyu gösteren bütün sivil toplum örgütlerine, partilere burada teşekkür ediyorum. Biraz önce AK Parti grubunda da çok net ifadelerle anlattım. Bütün Ortadoğu coğrafyasının ümidi bizim ülkemizdir. Bu ülkeyi ayakta tutmak hepimizin boynunun borcudur. Geçmişte yaşanan acıların, akan kanın tekrar etmemesi, güçlü bir gelecek kurmak için bugün dünkünden daha çok ihtiyacımız olduğunu altını çizerek ifade etmek istiyorum. Buna mecbur ve mahkum olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tarihten almamız gereken ders, akan kanın hiç kimseye faydasının olmadığıdır. Bunun için sağduyu sahibi insanlar olarak bütün partiler, bu ülkenin tüm insanları, Arapları, Kürtleri, Türkleri, Çerkezleri, Ezidileri, Alevileri, Sünnileri elbirliğiyle güçlü bir gelecek için sağduyu çağrısı yapmalı, birbirimizi kucaklamalı ve güçlü bir gelecek inşa etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

BİR EVDE 80 KİŞİ

Kobani'den gelen insanlara yardım eden herkese de teşekkür eden Güvenç, şunları kaydetti: "Akçakale'den Harran'a, Siverek'ten Ceylanpınar'a ve tüm sivil toplum örgütlerine, tüm partilere, komşu belediye başkanlıklarına koşup gelen herkese şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Ve zaman geçtikçe tarih bunları daha iyi yazacaktır. Çok övündükleri New York'a, Berlin'e, Tokyo'ya üç günde 200 bin insan indirseniz yağma olur. Ne marketleri kalır ne parkları kalır ne de caddeleri kalır. Kişi başı 50 bin dolar değil, 100 bin dolar da olsa başa çıkamazlar ama bu millet inançlı bir millettir. Yarım ekmeğini gelenlerle paylaşmıştır. Yaraları sarmaya başlamıştır ve daire başkanımın ifadesiyle 'bir tek eve 80 kişi sığınmıştır.' Bir odayı, iki odayı 80 kişiyle paylaşarak hayatta kalmamıza bu millet sebep olmuştur. Biz de gücümüzün yettiği kadar bütün ilçe belediyelerimizle beraber devam ediyoruz. Bugün de aynı sorun devam ediyor. Kış yaklaşıyor, açıkta kalan insanlarımız var. Bunlar için yardım kampanyalarımız devam ediyor. İnşallah yaraları saracağız. İfade etmem gerekirse birlik, beraberlik olduğumuz müddetçe bizi yıkamazlar. Farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ettiğimiz müddetçe bizi yıkamazlar. Bizim bizden başka dostumuz olmadığını bildiğimiz müddetçe kimse bize bir şey yapamaz. Ve bunu da çektiğimiz acıların ışığında başaracak güçte olduğumuza yürekten inanıyorum." Komisyon raporlarının okunmasıyla devam eden toplantısı basına kapalı olarak devam etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Celalettin Güvenç Şanlıurfa Kobani Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title