Haberler

Güven Usta kimdir ? DHKP-C'li Güven Usta yakalandı

Güncelleme:

Ayberk Demirdöğen kimdir ? DHKP-C'li Ayberk Demirdöğen yakalandı. Dolmabahçe'de polislere saldıran DHKP-C'li 2 teröristin Güven Usta ve Ayberk Demirdöğen olduğu tespit edildi. Teröristlerin elindeki bombaların Rus yapımı olması dikkat çekti.

Güven Usta kimdir ? DHKP-C'li Güven Usta yakalandı. Dolmabahçe'de polislere saldıran DHKP-C'li 2 teröristin Güven Usta ve Ayberk Demirdöğen olduğu tespit edildi. Teröristlerin elindeki bombaların Rus yapımı olması dikkat çekti.

BOMBALAR RUS YAPIMI

Beşiktaş'taki saldırının ardından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan terör örgütü DHKP-C üyesi 2 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Bu arada, teröristlerle ele geçirilen mühimmatlarla ilgili inceleme tamamlandı. El bombalarının Rus üretimi taarruz tipi bomba, silahın ise Çek yapımı tam otomatik silah olduğu belirlendi.


DİKKAT ÇEKEN DETAY

Ayrıca Çek yapımı tam otomatik silahın, 31 Ocak'ta terör örgütü DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen tarafından Taksim Meydanı'ndaki polis noktasına saldırıda kullanılan silahla, el bombalarının da Kalsen'in 2 Nisan'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin girişine attığı bomba ve terör örgütü üyesi Fırat Özçelik'in 1 Ocak'ta Dolmabahçe'deki saldırı sırasında attığı bombalarla aynı tip olduğu tespit edildi.

TAKSİM SALDIRISI VE ŞAFAK YAYLA BAĞLANTISI

Terörist Güven Usta, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 2010 ve 2013'teki operasyonlarda da gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Ayrıca, daha önce çok sayıda saldırıya karışan ve 2 Nisan'da İstanbul Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen saldırı sonrasında çıkan çatışmada öldürülen Elif Sultan Kalsen ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerden Şafak Yayla da Güven Usta ile 2013'teki aynı operasyonda tutuklananlar arasında yer almıştı.

ERDOĞAN PROTESTOSU, BERKİN ELVAN GÖSTERİSİ

Terörist Ayberk Demirdöğen ise 2010'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınarak tutuklanmış, 2011'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde katıldığı İstanbul Üniversitesi akademik yıl açılış törenindeki protesto sırasında da gözaltına alınmıştı.

Başka bir terör operasyonunda 2011'de yakalanarak tutuklanan Demirdöğen, 2014'de Berkin Elvan için Taksim Meydanı'nda yapılmak istenen açlık grevi sırasında gözaltına alınmıştı.

OLAY

Dolmabahçe Sarayı'ndaki saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya terör örgütü mensuplarınca el bombalı ve silahlı saldırı düzenlenmiş, olay sonrasında düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP-C üyesi 2 kişi, 2 el bombası, 1 otomatik silah, 1 tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmatla yakalanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Elif Sultan Beşiktaş Taksim Gündem Haberler

title