Haberler

Güven, Kkydp Yatırımcılarını Ziyaret Etti

Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, 8. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Ekonomik Yatırımlardan proje uygulamaları devam eden yatırımları yerinde ziyaret etti.

Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, 8. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Ekonomik Yatırımlardan proje uygulamaları devam eden yatırımları yerinde ziyaret etti.

Kadir Güven, yatırımcılarla yatırım konularına göre piyasa şartları, uygulama ve çalışma yöntemleri, KKYDP programının kırsal kalkınmaya katkısı ve kırsal kalkınmanın ilimizdeki durumu hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

KKYDP Ekonomik Yatırımlar Programı'nın bölgeye sağladığı faydaları birinci ağızdan projeyi uygulayan yatırımcılardan duymanın memnuniyet verici olduğunu söyleyen Güven, "Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla yürütmekte olduğumuz KKYDP programının ilimiz tarımına sağladığı ve sağlayacağı katkı azımsanmayacak derecede yüksektir" dedi.

Sürdürülebilir kalkınmanın, öncelikle kırsal kalkınma ile mümkün olacağını belirten Güven, açıklamasının devamında bugüne kadar yapılan projeler ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi: "KKYDP Ekonomik Yatırımlar kapsamında uygulamada olan 8. etapta hibe sözleşmesi imzaladığımız 15 proje için 11 milyon 446 bin 585 TL toplam proje tutarına karşılık 4 milyon 591 bin 847 TL hibe desteği talep edilmektedir. 2006 yılında başlayan programımızda bugüne kadar 7 etapta 119 proje tamamlanmıştır. Toplam proje tutarı 50 milyon 334 bin 766 TL olan bu projeler için 23 milyon 412 bin 503 TL hibe tutarı yatırımcılarımıza ödenmiştir. 8. Etap projelerimizin tamamı 01 Aralık 2014 tarihine kadar tamamlanacaktır. Ayrıca 9. Etap için Bakanlığımız tebliğ çalışmalarını yürütmekte olup, en kısa zamanda tebliğ ve başvuru tarihleri açıklanacaktır." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Güven Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title