Haberler

"Guruldayan Kalpler" Filminin Galası Yapıldı

Güncelleme:

Altın Portakal adaylarından "Guruldayan Kalpler" gala gösteriminde seyirciyle buluştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında ve Elif Dağddeviren'in direktörlüğünde gerçekleştirilen 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ulusal yarışma filmlerinden biri daha, Ömer Uğur imzalı "Guruldayan Kalpler" seyirci karşısına çıktı.

Yönetmen Ömer Uğur, yapımcılar Ahmet- Mahmut Kayımtu ve senarist Caner Güler ile oyuncular Devin Özgür Çınar, Fırat Tanış, Algı Eke, Necip Memili ve Tanju Tuncel'in katıldığı söyleşi sık sık kahkahalar ve alkışlarla kesildi. Hazırlık süreciyle birlikte bir yıllık bir sürecin ardından hayata geçen film; evine giren hırsıza iş veren heykeltıraş ve yeni çalışanı üzerinden sanatın farklı gruptan insanlara dokunma biçimini mizahla anlatıyor. Filmde hırsızın ya da heykeltıraşın mensup olduğu sosyal sınıflardan herhangi birinin yüceltilmediğini söyleyen senarist Güler, "Bazen sadece fotoğraf çekmek yeterlidir. Biz taraf tutmaya çalışmadık" diye konuştu.

Yönetmen Ömer Uğur ise şunları söyledi:

"Bu heykeltıraş, evine hırsızlığa giren insana bir şans daha vermek gerek, diye düşünüyor. Çok klişe olabilecek bir durum ama biz öyle yapmadık. Yani heykeltıraşımız beklendiği gibi 'entel' filan değil; kendi halinde, doğru düzgün yaşayan biri. İkisinin arasında bir ilişki mi olacak, diye bekleniyor ama öyle bir şey de yok"

Seyircilerin de sık sık beğenilerini dile getirdikleri, filmin müzikleri ise sevilen müzik grubu Multitap'tan Sertaç Özgümüş ve Selim Siyami Sümer'e ait. Grup, müzikleri, filmin bitmiş halini izledikten sonra yapmış. Şubat ayında gösterime girmesi planlanan filmin soundtrack albümünün de aynı tarihlerde çıkması bekleniyor.

Filmde kullanılan atölyenin, gerçekten bir sanatçıya, heykeltıraş Mehmet Aksoy'a ait olduğunu belirten Uğur, şöyle dedi:

"Kars'taki heykeli yapan ağabeyi, evini ve atölyesini kullanmamıza izin verdi. O da bir halk adamı olduğundan senaryoyu sevdi, onun için izin verdi"

Filmdeki küçük rolü için bir seyirciden "Hem oynatmışsınız hem oynamışsınız"yorumu alan Uğur, "Bizimki adam yokluğundan; kimseyi bulamadık, biz oynadık" sözleriyle salonu güldürdü. Genç oyuncu Algı Eke de benzer bir tepkiyi, bir seyircinin "Filmde teniniz çok kararmış, film için mi yaptınız?" sorusuna Eke, gülerek şu cevabı verdi:

"Evet, film için özel olarak yandım! Bunu fark etmenize sevindim"

"Guruldayan Kalpler" 17 Ekim saat 18:30'da Markantalya'da izlenebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Menderes Türel Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title