Haberler

Gürsu'da Altın Karagöz Coşkusu

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde gerçekleştirilen Altın Karagöz Halk Dansları gösterileri Gürsululara coşku dolu saatler yaşattı.

30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'na katılan ekiplerin ülkelerinin geleneksel kıyafetleriyle sundukları gösteriler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Kültürlerarası kaynaşma sağlanmasında böyle etkinlikler büyük önem taşımakta. Ekipler hazırladıkları gösterilerle ülkelerini en iyi şekilde temsil ettiler. Her anlamda ilçelere verdiği destek için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz" dedi.

Etkinliklere; Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Cibuti, Gürcistan, Hindistan, KKTC, Karadağ, Kazakistan, Kore, Kırgızistan, Kolombiya, Kosova, Litvanya, Makedonya, Meksika, Polonya, Romanya, Şili, Tunus, Türkmenistan, Ürdün ve Yunanistan gibi ülkelerden katılan halk dansları ekipleri, yöresel danslarını ve kültürlerini tanıttı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Işık Gürsu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title