Haberler

Gürsel Tekin: Sarıgül'den Öndeyim

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Mustafa Sarıgül'den 20 puan öndeyim." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, geçtiğimiz günlerde CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu resmen açıkladı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün adaylığı ise hala muamma. Ancak Tekin'le Sarıgül arasındaki gizli çekişme de hızla devam ediyor. Öyle ki, anketlerde Sarıgül'ün adının önde çıkmasına rağmen, Zaman'dan Nuriye Akman'ın sorularını yanıtlayan Tekin, son yapılan ankete göre Sarıgül'den 20 puan önde olduğunu duyurdu.

Bir de Sarıgül'le durumlarını anlatan, içinde şeytan geçen bir fıkra anlattı. Bakalım Sarıgül, bu puan farkına ve şeytanlı fıkraya ne yanıt verecek?

İşte Tekin'in o açıklamaları:

"BEN, MAL SAHİBİYİM"

*"İstanbul sahipsiz ve çaresiz değil" diyerek Sarıgül'ün pazarlık gücünü kırabildiniz mi?

Otuz yıldır CHP'deyim. Mal sahibiyim. Mal sahibi bir insanın, bir siyasi partinin yöneticisinin bir talepte bulunması doğaldır. Medyada sekiz aydır Sarıgül tartışması devam ediyor. Tek bir gün MYK'mızda Sarıgül'ün S'si geçmiş değil.

*Bizi oyaladınız mı o zaman?

Hayır, hiç öyle bir şey yok. Asla. Siyasi partilere katılmanın kuralları var. Sayın Sarıgül de gelebilir, bir başkası da gelebilir. Ama böyle uza uza nereye kadar!

*MYK'da konuşulmuyorsa kapalı kapılar ardında mı konuşuluyor bu işler?

Kapalı devre siyaseti bilmem ben. Sayın Sarıgül'ün gelme talebi elbette olabilir. Bu konuda bize sorulan sorulara çok net cevap verdik. Bizde sorun yok. Sorun Sayın Sarıgül'de. Geldi de ret mi edildi yani?

*Pazarlıklar sürüyor demek ki...

CHP pazarlık partisi değildir. Hem benim dışımda üç tane arkadaşımız daha var.

*Sizin gibi bir "mal sahibi" varken onlara düşer mi bu iş?

Efendim, niye düşmesin. İstanbul halkı kabul görürse başımın üstüne. Siyasette rekabet olmasa demokrasi olur mu?

*Sarıgül sizce neden CHP için yanlış bir adaydır?

Öyle bir şey demedim ben.

*Aslı Aydıntaşbaş'a "CHP sadece 28 Şubat mimarlarının desteklediği adaya kalmayacak kadar önemli." demediniz mi?

Elbette önemli ama ben Sayın Sarıgül ismini vermiş değilim.

*Sarıgül'e kalmadık diyorsunuz ama...

Elbette yani, Sayın Sarıgül gelmezse CHP adaysız mı kalacak? Bir kamuoyu yoklama şirketinin sahibi, televizyonda ' Gürsel Tekin aday olmamalı.' diyor. Gazeteci çıkıyor, ' Gürsel Tekin partiyi bölüyor.' diyor. Bu cümleler akıl dışıdır. Herkes haddini bilecek. Kimsiniz siz yaa!

"SARIGÜL'DEN 20 PUAN ÖNDEYİM"

*Sarıgül'e karşı ne üstünlüğünüz var sizin?

Projelerim, hayallerim...

*Onun ciddi bir belediyecilik deneyimi var ama...

Dünya konuştu benim belediyecilik deneyimimi. 10 yıl belediye başkan vekilliği yaptım. Kadıköy'e sorun, 10 yıllık süre içinde Gürsel Tekin'e gittiğimizde işimiz çözülmedi diyen bir vatandaş varsa çok üzülürüm. Hayatı kolaylaştıran, pratik çözüm getiren bir siyasetçiyim. Belediyeciliği iddia ediyorum, herkesten daha iyi bilirim.

*Anketler Sarıgül'ü sizden daha yüksekte gösteriyor...

Geçen hafta ORC (Objective Research Center) tarafından yapılan bir kamuoyu yoklamasında 20 puan ben öndeyim. CHP'ye oy vereceğini belirten seçmenlere sorulmuş: Partinizin İstanbul Belediye başkan adayı kim olmalı? Yüzde 50 benim, yüzde 30 Sayın Sarıgül'ün. AKP'nin yapmış olduğu başka bir yoklamada da 3 puan ben öndeyim. Bakın biz aday adayları olarak oyun sahasına çıkacağız. Ocak ayında çapraz iki farklı kamuoyu yoklamasına bakarız. Kim benden bir puan öndeyse şapkamı çıkarırım.

*Ocak çok geç değil mi?

Hayır, 7 Şubat'tan önce başvuramıyorsunuz.

"KİM ADAY OLURSA OLSUN İSTANBUL'U ALACAĞIZ"

*Genel başkan yardımcılarından Gökhan Günaydın, bir TV programında dedi ki kasımda en geç aralıkta adaylarımız belli olur...

Resmi tarih 7 Şubat. Ondan önce açıklayabilirsiniz, önemli değil. Ama ben de diyorum ki kasımdan aralığın 15'ine kadar bir takvim koyulur, 45 gün içerisinde aday adayları İstanbul ile ilgili hayallerini, projelerini anlatır. Hangi aday arkadaşımız olursa olsun, İstanbul'u alacağız.

KILIÇDAROĞLU'NA VERMEYEN SİZE NEDEN VERSİN?

*Kılıçdaroğlu'na İstanbul'u teslim etmeyen seçmen, size neden versin ki?

Verir.

*Niye? Daha mı iyisiniz Kılıçdaroğlu'ndan?

Efendim kişi olarak değil, İstanbul'un çok birikmiş sorunları var. Çözülmemiş sorunlarını çözmeyi taahhüt ediyoruz.

"ŞEYTAN NAMAZ KILSIN"

Sarıgül'le sizin durumunuza dair bir fıkranız var mı?

İmam namaza başlarken cemaati uyarır; "Saflarımızı düzgün ve sık tutalım, aksi halde araya şeytan girer!" diye. Arka sıralardan bizimki söylenmiş; "Kardaşum bırakın iki rekat da şeytan kılsın, belki imana gelir!" (...)

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Mustafa Sarıgül Gürsel Tekin İstanbul Şişli Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title