Haberler

Gürsel Tekin: Saldırıyla İlgili Çok Ciddi Araştırma Bilgi ve Belgelerimiz Var

Chp Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırı ile ilgili önemli açıklamalar yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırı ile ilgili önemli açıklamalar yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Bir BDP CHP çatışması da olabilirdi" diyerek saldırıyı eleştiren Tekin, "Saldırıyla ilgili önümüzde çok ciddi araştırma, bilgi ve belgelerimiz var. O bilgi ve belgeleri önümüzdeki saatlerde sizlerle paylaşacağız" dedi.

MOBESE KAMERALARI İNCELENDİ Mİ?

Saldırıyı yapan kişinin TBMM'de nerede duracağını iyi bildiğini bunun düşündürücü olduğunu belirten Tekin, "Ana muhalefete saldırmış bir kişiye tanıdığın milletvekili var mı sorusunun sorulmaması eksiklik. Saldırganın telefonunu yanına almaması da önemli bir ipucu değil mi? Hayatında ilk kez geldiği TBMM'de nerede duracağını iyi biliyor. Altıntepe Belediyesi önünde indim diyor. Acaba buradaki mobese kameraları incelendi mi? Yanında başka şahıslar var mıydı?" diye sordu.

"ANNESİNİN 'ÇOCUĞUMU KULLANDILAR' SÖZÜ SORULMADI"

Eylemin siyasi olduğunu söyleyen Tekin, Bu kadar önemli bir olayın bu kadar gayrı ciddi bir ifade tutanağı olması olayın arkasında başka güçlerin olduğunu göstermektedir. Yine tutanağa baktığımızda kendisinin bu eylemi siyasi olarak yaptığını ifade ediyor. Polisin aklına sen herhangi bir siyasi partiye üye misin? sorusu gelmez mi? Annesinin 'çocuğumu kullandılar' sözünün bu şahsa sorulmaması düşündürücüdür" açıklamasında bulundu.

"ÖNÜMÜZDE SALDIRIYLA İLGİLİ ÇOK CİDDİ ARAŞTIRMA BİLGİ VE BELGELERİMİZ VAR"

"Bir BDP CHP çatışması da olabilirdi" diyerek saldırıyı eleştiren Tekin, "Saldırıyla ilgili önümüzde çok ciddi araştırma, bilgi ve belgelerimiz var. O bilgi ve belgeleri önümüzdeki saatlerde sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.

"SANIĞIN SERBEST BIRAKILDIĞI HABERLERİ UMARIM DOĞRU DEĞİLDİR"

Saldırıyı yapan kişinin serbest bırakıldığı haberlerinin doğru olmamasını temenni ettiğini belirten Tekin, "Dün akşam elimize ulaşan bilgiler doğrultusunda saldırganın AKP'li olduğunu biliyorduk. Ama soruşturmanın selameti açısından açıklamadık. Az önce sanığın serbest bırakıldığına dair geçen haberler umarım doğru değildir" açıklamasında bulundu.

"BU KİŞİNİN PROFESYONEL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Tekin, "Bir milletvekili refakati olmadan Meclis'te yemek yenilemediğini siz de bilirsiniz. Bu kişinin sıradan olmadığını profesyonel, stratejik olduğunu düşünüyoruz. Çok pratik bir biçimde polisin, GBT'ye bakma şansı vardır. 26 suçtan sabıkalı bir kişinin Meclis'e bu kadar kolay girebilmesi de düşünülmelidir" dedi.

(HT) - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title