Haberler

Gürsel Tekin'i Duygulandıran Deniz Gezmiş Sergisi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Bahadın Beldesi'nde düzenlenen etkinlikte Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının fotoğrafları ile kollarına takılan kelepçelerin yer aldığı sergide duygulu anlar yaşadı.

Chp İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Bahadın Beldesi'nde düzenlenen etkinlikte Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının fotoğrafları ile kollarına takılan kelepçelerin yer aldığı sergide duygulu anlar yaşadı.

Tekin, Bahadın Beldesi'nde bu yıl 16'ıncısı düzenlenen 'Kültür Şenliği' etkinliklerine katılmak üzere Yozgat'a geldi. CHP Yozgat il teşkilatını ziyaretinin ardından Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Beldesi'ne geçen Tekin burada açılan, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının fotoğraflarının da yer aldığı '68-78 Kuşağı Yayımlanmamış Fotoğraflar' sergisini gezdi. Sergiyi gezdiği sırada bir torba içerisinde getirilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının cezaevinde koluna takılan kelepçeleri gören Tekin, kelepçeleri alıp inceledi. Gürsel Tekin, duygularını şöyle anlattı

"Sergiyi gezerken, kelepçelere dokunduğumda ıstırap çektim. Ben aynı zamanda 78 kuşağıyım, bunlar çok iyi insanlardı, orda görüldüğü gibi bütün o baskılara rağmen hiçbirisi boyun eğmiyordu. Ülkenin geleceği için toplumun geleceği için boyun eğmeden düşüncelerini rahatlıkla söyleyebiliyorlardı, Deniz'lerin yerini yeni gençler doldurur."

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının da fotoğrafları, gazete kupürlerinin yer aldığı belgelerin Türkiye'de ilk kez Yozgat'ın Sorgun ilçesi Bahadın Belgesi'nde sergilendiği, belgelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından devlet arşivine konulmak üzere alındığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürsel Tekin Deniz Gezmiş Sorgun Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title