Haberler

Gürsel Tekin, Fikirtepe Mahallesi'ni Ziyaret Etti

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kadıköy'de kentsel dönüşüm yapılacak olan Fikirtepe Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Gürsel Tekin, Fikirtepe Mahallesi'ne gelerek vatandaşların sorunlarını dinledi. Kentsel dönüşümün uzaması nedeniyle zor durumda kaldıklarını savunan vatandaşlar, başta bonzai kullanan gençler ve tinerciler ile son zamanlarda bu yaşananlara eklenen Suriyeli vatandaşların neden olduğu durumdan şikayet etti. Mahalleyi dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden Tekin, "Kentsel dönüşümün daha ilk gününden itibaren yanlış başlayıp, sonuçta bir kentsel felakete dönüşeceğini söyleyen tek siyasetçiyim. Bütün kayıtlarınıza bakabilirsiniz. Maalesef o söylemiş olduklarımız kentsel dönüşüm bir kentsel yıkıma dönüştü. Sosyal doku değişti. İnsanların mağduriyetleri had safhada. Bu bölgeyi biz çok iyi biliriz. Burada insanlar bir köy yaşamı içerisindeydi. Herkes birbirini tanır, burada güvenlik sorunu olmazdı. Kentsel dönüşümün üstüne, ne yazık ki Suriye'den gelen 100 binlerce vatandaşımız sığınabileceği nerede boş yer varsa buralara sığınmaya çalıştı. Onların da yaratmış olduğu çok ciddi sıkıntılar var. Tabi bunlarında yanında başka bir faktörler de var. İşte fuhuş geliyor, uyuşturucu geliyor. Bonzai denilen neredeyse Türkiye coğrafyasının her yerinde satılıyor. Şuan bonzaiden birçok kişi muzdarip" dedi.

Fikirtepe'deki vatandaşların tapu mağduriyetlerinin yanı sıra, sosyal yaşamlarının bozulduğunu, uyuşturucu ve fuhuş gibi nedenlerle güvenlik sorunu yaşadıklarını dile getiren Tekin, "Kentsel dönüşüm konusunda çok ciddi önerimiz var. Biraz önce de söyledim. Kentsel dönüşümün sağlıklı oluşabilmesi için kamuya ait iki tane arsa var şuan. Onu mutlaka buraya dahil etmemiz lazım bu dönüşümün hızlı sürebilmesi için. Bir tanesi Çocuk Esirgeme Kurumu devlete ait, diğeri de Devlet Malzeme Ofisine ait arsalar yine devlete ait. Bunları buraya kattığımızda dönüşüm konusunda en azından donatı alanları, yol, okul, bu imkanlar olacak. ve bu sıkıntılı dönüşebilir mi dönüşemez mi sıkıntıları da büyük olasılıkla ortadan kaldırır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Dönüşümü yapılan bazı vatandaşların da kirasının ödenmediğini belirten Tekin, "İstanbul'da önümüzdeki günlerde 700-800 bin yurttaşımızın mağduriyeti olacak. Hiç birinizin tapu güvencesi yok. Kusuruma bakmayın. Türkiye'deki herkesin güvendiği iki şey vardı. Bir tanesi sınavdı, ikincisi tapuydu. Ama bugün tapuların hiçbir güvencesi yok. Bunlar maalesef iktidarın iki dudağı arasında. Kentsel dönüşüm yasası ile tapuların da bir anlamı kalmadı" diye konuştu.

Tekin, mahalleyi dolaşarak vatandaşlarla sohbet ettikten sonra mahalleden ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Gürsel Tekin Fikirtepe Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title