Haberler

Gürsel Tekin'den Başbakan'ın Açıklamalarına Alışverişli Tepki

Chp Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Recep Tayyip Erdoğan'ın Aksaray mitinginde yaptığı açıklamaya tepki olarak Beymen Mağazası'ndan sembolik alışveriş yaptı.

Bağdat Caddesi Erenköy'de bulunan Beymen Mağazası'na gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Aykurt Nuhoğlu ile alışveriş yaptı. Alışveriş sonrası basın açıklamasında bulunan Tekin, son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi. Tekin, "Başbakan'ın dün bir işadamını tehdit edip hedef göstererek boykot çağrısında bulunduğu için bizim de, burada tepki göstererek bir basın açıklaması yapmak istedik. Berkin Elvan'ın ölümüne bütün dünya ayağa kalkarken, duyarlı bir işadamı son derece vicdanlı bir açıklama yaparak, 'Ölünün arkasından müzik çalınmaz', talimatı verdiği için kendisi hedef haline geldi. Biz Sayın Boyner'in, Sezen Aksu'nun birçok sanatçının yalnız olmadığını iş dünyasında hiçbir kimsenin yalnız olmadığını ifade etmek için buradayız" dedi.

BAŞBAKANIN AÇIKLAMALARINI KINIYORUM

"Hangi siyasal düşüncede olursa olsun bunu Ülker grubuna yapsa, Ülker grubu için de aynı eylemi yaparız" diyen Tekin, "Biz CHP olarak inşallah bizim iktidarımızda, Türkiye'deki bütün iş dünyası ve farklı siyasal düşüncede olan insanlar gazeteciler, gazete patronları tehdit edilmeyecek. Tam tersine kendilerini özgürce ifade edebileceği imkanları ve olanakları tanıyacağız. Bunu kabul etmek mümkün olabilir mi? Son derece insani bir açıklamadan dolayı, bir ülkenin Başbakan'ın bu açıklamasını şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ BİR KAOSA SÜRÜKLEMEYİN

"Bir gazetecinin Okmeydanı'nda saldırı olayıyla ilgili sorusuna ilişkin Tekin, "Elbette Sayın Genel Başkanımız Berkin'in ölümünden sonra, bir açıklama yapmıştı. 'Her an Türkiye'nin her yerinde provokasyonlar yaratılabilir. Doğrusu hayatını kaybeden kardeşimize Allah'tan Rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Umut ediyoruz ki, bundan sonra acı şeyler yaşanmaz. Sadece iktidar yetkilileri çocuklarını himaye edecek diye 76 milyon yurttaşımızın çocuklarını mağdur etmekten vazgeçsinler. Çok tehlikeli bir oyunun içindeler. Altını çizerek söylüyorum, gelin Pişmanlık Yasasından mı faydalanacaksınız, ne yapılacaksa yapılsın, ama Türkiye'yi bir kaosa sürüklemeyin ve Türkiye'nin istikrarını bozmayın. Burada yapılması gereken ne varsa, başta Cumhurbaşkanı, Sayın Cemil Çiçek, herkes aracı olacak, bu kaos ortamından Türkiye'yi çıkarmamız lazım" ifadelerini kullandı.

BU EŞKİYALIK SİSTEMİNDE OLUR

Bir gazetecinin "İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın dün internette yer alan ses kaydında Savcı Zekeriya Öz'ün gözaltına alınmasıyla ilgili talimat verdiği belirtiliyor. Hukuk devletinde bu mümkün müdür?" şeklinde soruya ilişkin Tekin, şunları kaydetti:

"Elbette ki mümkün değil. Bu eşkıyalık sisteminde olur. Böyle birşey olur mu? Hukuk sisteminde onu tutukla bunu tutukla. Savcının gönderdiği yazıyı yırtıp atıp çöpe at. Bunlar herhangi bir hukuk sistemi ve demokratik bir ülkede kabul edilebilecek bir anlayış değildir. Bu ancak eşkıyalık ve otoriter sistemlerde olur. Belki İçişleri Bakanı hala kendisini o hal döneminden kurtarabilmiş değildir. Uygulamalara baktığımızda geçmiş dönemdeki uygulamaların tamamı, belki Sayın Ala, uzun süre olağanüstü hal döneminde görev yaptığı için, hiç hukuk zemininde görev yapmış değildir. Telefonla şunu al, bunu ver. Hukuku rafa kaldıran bir anlayış içindeler. Tabii ki Türkiye'de demokrasilerin vazgeçilmez temel şeyleri, yasama, yürütme ve yargıdır. Bir ülkede yasama ile yargı rafa kaldırılmışsa, o ülkede her zaman kaos ortamı yaratılabilir. Türkiye onu yaşıyor. Bu nedenle çağrı yaptım. Pişmanlık Yasasından mı faydalanılacak, ne yapılacaksa yapılsın, ülkeyi bu kaos içinden çıkaralım" diye konuştu.

Kravat alan Tekin daha sonra caddede yürüyerek çevredeki esnaf ve vatandaşlarla selamlaştı.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Türkiye Beymen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title