Haberler

Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı'na Seslendi: Önünüze Hangi Tapeler Kondu

Seçim çalışmaları için Konya'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Selçuklu Seçim Bürosunu ziyaret edip, basın açıklaması yaptı.

Seçim çalışmaları için Konya'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Selçuklu Seçim Bürosunu ziyaret edip, basın açıklaması yaptı. Konuşması'na TRT muhabirini olup, olmadığını soran Tekin, elektrik faturasındaki TRT katkı payını ödemeyeceğini belirtti. Ardından ses sisteminin etkilenmemesi için cep telefonunu kapatan Tekin, "Yakında telefonu da keserlerse kurtulacağız"dedi.

17 ARALIKTA LAĞIM KUTUSUNUN PATLADIĞI GÜNDÜR

17 Aralık'taki 'rüşvet ve yolsuzluk' operasyonuna değinen Tekin, "Ayın 17'sinde Konya için, Türkiye için, dünya için, çok önemli olan Mevlana'yı anma töreninde maalesef üzülerek ifade etmek istiyorum, lağım kutusunun patladığı gündür. Yolsuzluğun, bırakın Türkiye tarihinde, dünya tarihinde görülmemiş bir hükümetin bakanlar kurulunun 3'te birini bir işadamı rehin almış, ne ile rehin almış, rüşvetle rehin almış."dedi.

Önümüzdeki seçimin Türkiye için önemli olduğunu vurgulayan Tekin, "Ya barbarlara teslim olacağız, ya da özgürlüğe teslim olacağız."dedi.

TWİTTER YASAĞI, KORKUDAN KAYNAKLANIYOR

Tekin, twitterın yasağının korkudan kaynakladığını öne sürerek, şunları söyledi: "Twitter, facebook yasağı, sosyal medya yasağı, sıradan bir yasak değildir. Niye yasaklıyorsunuz? Neden korkuyorsunuz? Yasak korkudan kaynaklanıyor. Önümüzdeki günlerde seçime 6 gün kaldı, Allah Türkiye'yi bunlardan korusun. Bu kirli oyunun parçası olmayın. Elinizi vicdanınıza koyun. Israrla CHP oy verin demiyor. Bu kirli iktidara oy verirseniz, bu kirliliğin suç ortağı olursunuz. Ne dinen bunun hesabını verebilirsiniz, ne vicdanın bunun hesabını verebilirsiniz. "

SURİYE UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ

Konuşmasında dün Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürülen Suriye uçağına da yer veren Tekin, "Ansızın sınırlarımızda bir uçak düşürüldü. Elbette bu ülkenin sınırlarını kim ihlal ederse, bunun gereğini yaparız. Bu konuda hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Ama seçime 6 gün, 7 gün kala böyle numaraların bir anlamının olması gerektiği inancı içerisindeyim."diye konuştu.

SEÇİME BİR GÜN KALA TELEFONLAR KESİLEBİLİR

Seçime bir gün kala telefonların ve elektriklerin kesilebileceğini öne süren Tekin, şöyle konuştu: Bu sosyal medya, sosyal medyanın ötesinde yaygın medyaya getirilen yasaktan sonra seçime 1 gün kala, bir çok yasaklarla hatta telefonların, elektriklerin kesilebileceğini düşünmek lazım. Bütün bu olanların karşısında kime sesleneceğiz. Meşruiyetini kaybetmiş, yolsuzluklara teslim olan bir iktidara teslim olacak değiliz."

"CUMHURBAŞKANI TEHDİTLERE BOYUN EĞME, DİK DUR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslenen Tekin, şunları söyledi: "Buradan sayın Cumhurbaşkanına, sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, tehditlere boyun eğme, dik dur. Türkiye'ye sahip çık. Türkiye'ye sahip çıkmazsan bu kirli oyunun bir parçası olarak sizde tarihe gömülürsünüz. İnanın sayın Cumhurbaşkanı'nın son dönemdeki uygulamalarından dolayı utandığımı da ifade etmek istiyorum. Bütün bu olup bitenler, twitter, sosyal medyanın önüne geçilmesi için imza atacaksınız, sonra kendiniz yasa dışı uygulamayla twitterı farkı yollarda kullanacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yakışmaz. Böyle tavrı şiddetle kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, önünüze hangi tapeler konuldu. Hangi tehditler varsa kamuoyuna açıklayın, Cumhuriyet Halk Partisi arkanızda olacak."

KUŞTAN KORKTUĞUNUZ KADAR ALLAH'TAN KORKSAYDINIZ

Tekin, "Bu iktidara sormak istiyorum. Bir kuştan korktuğunuz kadar Allah'tan korksaydınız bu işler başınıza gelir miydi. Bir kuş, dün meydan okuyor, dünyayı tanımam diyor. Düne kadar siz küresel oyuncu değil miydiniz. Çıkıyordunuz televizyonların karşısına, karşınızda da yalama gazetecileriniz vardı. Onlar soruyordu 'Türkiye kabuğuna sığmıyor' ne yapacak Türkiye küresel ülke olacak, dünyayı yönetecek. Yav kardeşim siz kendinizi yönetememişsiniz size dünyayı yönettirirler mi? Böyle bir şey olabilir mi? Küresel oyuncuyuz dediler, koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni küresel oyuncak haline getirdiler. Küresel oyuncak halinden kurtarmak için Konyalılara bir tek görev düşüyor 30 Mart'ta a gidecek ya bakan evlatlarını tercih edecek, ya vatan evlatların tercih edecek."diye konuştu.

TRT'YE SERT ELEŞTİRİ

Basın mensuplarına sorunuz var mı diye soran Tekin, soru sorulmayınca, şunları söyledi: "Arkadaşlarımızın soracakları bir şeyleri yok. Türkiye öyle bir durumdaki emekçi kardeşlerimiz kendi görevlerini yapıyor. Hak hukuktan bahsediyorlar, batsın, adaletiniz, batsın dininiz, imanınız. Bu mu dininiz, imanınız. Bu din iman sizinse, benim değildir kardeşim. Benim babamın bana öğrettiği din iman, sizin öğrettiğiniz din aman değil."

TRT muhabirinin olup olmadığın soran Tekin, olmadığını fark edince sert eleştirdi: "TRT nerde kardeşim? 76 milyon yurttaşımızın vergisini alan TRT, senin görevin sadece Bülent Arınç'ın k...nda mı gezmek olacak. Ey genel müdür, şiddetle kınıyorum sizi. Lanet olsun. Ne hakkınız var. Her ay rüşvet alır gibi para alıyorsunuz, 76 milyona bütün siyasi partilere eşit davranacaksınız."diye konuştu.

TÜRGEV VAKIF DEĞİL, RÜŞVETİN BİRİKTİĞİ, KİRLİLİĞİN OLUŞTUĞU BİR VAKIFTIR

Bir basın mensubunun Konya İl Özel İdaresi'ne ait binanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da yönetiminde bulunduğu TÜRGEV'e 29 yıllığını bedelsiz tahsis edilen binanın sorulması üzerine Tekin, "O vakıf, vakıf değildir. Rüşvetin biriktiği kirliliğin oluştuğu bir vakıftır, ona vakıf demek Türkiye'de bütün bütün vakıflara hakaret demektir. Onu vakıf olarak kabul etmiyorum."dedi.

BAŞBAKAN'A DAVA

Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda İsmet İnönü'nün "Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur" sözünü kullandığını ve eğer bir daha bu sözü kullanırsa dava açacaklarını söyledi.

Tekin, daha sonra esnafları ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Selçuklu Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title