Haberler

Gürsel Tekin: 2015'te İktidar Değişimi Var

Güncelleme:

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aksine haziran seçimlerinden umutlu olduğunu belirten Gürsel Tekin "2015'te bir ik­ti­dar de­ği­şi­mi var" dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Sözcü gazetesine verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı. Haziran seçimlerinde CHP'nin durumuyla ilgili değerlendirmede bulunan Tekin "Borç ba­ta­ğı­na bat­mış 42 mil­yon va­tan­da­şı­mı­za ilaç ola­cak pro­je­ler ha­zır­la­dık. 2015'te bir ik­ti­dar de­ği­şi­mi var" diyerek iddialı bir çıkış yaptı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun'un "Se­çim­de şan­sı­nız var mı?" sorusuna "Yok" yanıtını vermişti.

İşte Gürsel Tekin'in açıklamalarından satırbaşları;

- Sizce Tür­ki­ye­'nin bir Kürt so­ru­nu var mı?

El­bet­te var. Ale­vi so­ru­nu da var. De­mok­ra­si, öz­gür­lük, ka­dın-er­kek eşit­li­ği so­ru­nu var. So­run­lar yu­ma­ğı ade­ta… Ama bu so­run­la­rı de­mok­ra­si­ye inan­ma­yan, öz­gür­lük­le­re inan­ma­yan bir ik­ti­da­rın çöz­me­si müm­kün de­ğil­dir. Öy­le bir du­ru­ma ge­tir­di­ler ki ül­ke­yi, bir ta­ba­ka var, sa­de­ce on­lar "fır­sat­lar ül­ke­sin­de­" ya­şı­yor, on­la­rın dı­şın­da­ki­le­rin hep­si "fıt­rat­lar ül­ke­sin­de­" ya­şı­yor. Ma­den­ci­dir öle­bi­lir, ka­dın­dır öl­dü­rü­le­bi­lir.

- Sa­yın Kı­lıç­da­roğ­lu CHP ile il­gi­li ne yap­mak is­ti­yor?

Sa­yın Kı­lıç­da­roğ­lu­'nun bü­tün uğ­ra­şı da­ha re­fah için­de, da­ha de­mok­ra­tik, da­ha öz­gür­lük­çü bir Tür­ki­ye ve ik­ti­da­rı ya­ka­la­mış bir CHP… Her gün 17 sa­at me­sa­isi­ni bu­na har­cı­yor.

- Seçime 4 bu­çuk ay kal­dı. Tür­ki­ye ne­yi oy­la­ya­cak?

Son 5 yıl­dır yol­suz­luk, te­rör ör­güt­le­riy­le iliş­ki­ler da­hil ol­mak üze­re pek çok ola­ya bu­la­şıl­dı. AKP, bun­dan do­la­yı olu­şan kor­ku­yu ber­ta­raf et­mek için sü­rek­li bas­kı oluş­tur­mak ve top­lu­mu kor­kut­mak­la meş­gul­. As­lın­da ik­ti­dar men­sup­la­rı biz­den da­ha faz­la kor­ku­yor. Me­se­la bir lo­kan­ta­da yi­yip içi­yor­su­nuz, he­sa­bı ver­me­mek için ma­sa­yı de­vi­re­cek­si­niz, ik­ti­dar da şu an­ ma­sa­yı de­vir­mek­le meş­gul. Sa­ra­ran ar­mut dal­da dur­maz. Çü­rü­yen bir ik­ti­dar var.

- CHP bu se­çim sü­re­cin­de Tür­ki­ye­'ye ne an­la­ta­cak?

Kam­pan­ya­mız ha­zır. Bi­rin­ci ön­ce­li­ği­miz eko­no­mi; bü­yü­yen Tür­ki­ye, eşit pay­la­şan bir Tür­ki­ye. Borç ba­ta­ğı­na bat­mış 42 mil­yon va­tan­da­şı­mı­za ilaç ola­cak pro­je­ler ha­zır­la­dık. 2015'te bir ik­ti­dar de­ği­şi­mi var.

- Bu ka­dar emin­si­niz?

Evet, çok emi­nim. Bu hem Tür­ki­ye­'nin, hem de AK­P'­nin le­hi­ne ola­cak.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin Bekir Coşkun Sözcü Politika Haberler

500

Yorumlar (35)

OGUZ:

chp : SİZDE Kİ BU KAFALAR DEGİŞMEDİKÇE BİZDEN SİZE OY CIKMAZ SİZ HALKIN YANINDA DEGİL ÖNÜNDE YADA COK ARKADA KALIYORSUNUZ ÇÜNKÜ HALKLA YÜRÜMESİNİ ÖGRENEMEDİNİZ KAÇ SECİMDİR YENİLİYORSUNUZ GİT KARDEŞİM DEMEK Kİ HALK DEGİŞİM İSTİYOR NEYİ BEKLİYORSUNUZ Kİ

31
2
yanıtYanıtla
erdoğan varken:

erdoğan bu ülkede siyaset yaptığı sürece sizlere iktidar hayali kurmak düşer.

22
6
yanıtYanıtla
Kazımdevrez Mobil-ANDROID:

Emir Almanyadanmı geldi.

25
2
yanıtYanıtla
MALATYALI:

DEĞİŞİM İKTİDARDA DEĞİL CEHAPENİN KENDİ İÇİNDE YAŞANIR! EMİNİM BU SEÇİMLERDE YİNE BİRBİRİNİZE DÜŞER MAKAM KOLTUK KAVGASI YAPARSINIZ! CEHAPE İÇİNDE HİZİPÇİLİK ALIŞILMIŞ BİR GELENEKTİR! YİYİN BİRBİRİNİZİ AMAN BAŞKASINA FIRSAT VERMEYİN. . . .

22
4
yanıtYanıtla
IbrahimMobil-IOS:

Adam yenilmek'ten osanmadi. Hala hayal dunyasinda yasiyor...Turkiye ´de sorun Chp

12
11
yanıtYanıtla
Abu Cemil Mobil-ANDROID:

Kamil senın tutugun partı hırsız cunku eski gunlerınızı gorduk .ama malesef % 26 fazlası alamazsınız kusura bakmayın .Inşallah boyle kalırsınız

19
4
yanıtYanıtla
3maymun:

90 yıldır fırsatlar ülkesinde siz at koşturdunuz GÜRSELcim :) e bırak bi 90 senede biz koşturalım. . 90 sene sonra yeniden tartışırız canım benim. . hep rakımı içeceğiz, birazda oruç tutalım demi :)

14
8
yanıtYanıtla
OSMANLI TORUNU Mobil-ANDROID:

itin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardıııı)))

16
6
yanıtYanıtla
kamil:

ağzın bal yesin inşallah kurtulucaz bu hırsızları aklayanlardan

4
17
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Akp Halk seçip iktidar yaptı. İktidar olmuş bir partiye görevi bırak diyorsunuzda, Siz defalarca seçime giripde kaybettiğiniz halde neden hala O koltukta oturuyorsunuz ??

19
2
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title