Haberler

Gürsel Otopark ve Yeşil Alan ile Kağıthane'ye Yeni Bir Değer Geliyor

2013 yılında ilçeye yeni doğal yaşam alanları kazandırmayı amaçlayan Kağıthane Belediyesi, bir yandan da şehrin merkezinde olmanın getirdiği ihtiyaçlara da çözüm üretmeye çalışıyor.

2013 yılında ilçeye yeni doğal yaşam alanları kazandırmayı amaçlayan Kağıthane Belediyesi, bir yandan da şehrin merkezinde olmanın getirdiği ihtiyaçlara da çözüm üretmeye çalışıyor. Bu kapsamda Gürsel Mahallesi'nde temeli atılan otopark ve yeşil alan ile ilçeye yeni bir değer katma amaçlanıyor.

Gürsel Mahallesi Rabak Sokak'da temeli atılan Gürsel Otopark ve Yeşil Alanı ilçeye yeni bir değer kazandırıyor. 110 araçlık otoparkı, 370metre kare yeşil alanı, araç asansörü ile 2 bin 800 metrekare alan üzerine inşa edilecek Gürsel Otopark ve Yeşil Alanı mahalle sokaklarını araç otoparkı olmaktan kurtaracak, yeni yeşil alanı ilçeye yeni bir sosyal alan kazandıracak.

İlçeye yeni bir değer kazandıracak merkezin temel atma törenine Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, AK Parti İlçe Gençlik Kolları yönetici ve üyeleri, oda başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, STK yöneticileri ve üyeleri, meclis üyeleri, siyasiler ve ilçe sakinleri katıldı.

Konuşmasında yaklaşık 10 gündür Kağıthane'nin değerine değer katan yatırımlara şahitlik edildiğini ifade eden Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, "Kağıthane'mizin bulunduğu konumu daha ileriye götürmek adına ve vatandaşlarımızın yaşantı standartlarını daha ileriye taşınması adına yapılan bu çalışmaları takdirle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Biz bir aileyiz ve ailemizin mutluluğu hepimizin mutluluğudur. Kağıthane'mize yakışan da bu birlik ve beraberlik mesajıdır" dedi.

Otopark yapan altın bulsun diyerek şehir yaşamında otopark ihtiyacının önemine dikkat çeken Varıcıer, "Burada Gürsel Mahallesi stratejik konumu itibariyle çok önemli bir noktada. Gerçekleştirilecek olacak bu yatımın da çok özgün bir yatırım olduğunu görüyorum. Ben daha önce bir binanın üzerinde oluşturulmuş yeşil alan görmemiştim. Otopark da çok önemli bir hizmettir. Otopark yapan altın bulsun diyorum. Bu memlekette otopark çok önemli bir ihtiyaçtır. Yeşil alan ise genç, yaşlı herkesin arzu ettiği ve kentin stresinin atıldığı, huzur bulunan alanlardır. Belediyelerin alt yapı hizmetlerini yürütürken bir yandan da yeşil alan üretmeleri kolay olmasa bile çok önemli bir hizmettir. Kağıthane'nin yeşil alanlarının arttırılması ise çok önemli bir vizyon" dedi. Temeli atılan Gürsel Otopark ve Yeşil Alanı'nın Kağıthane'ye hayırlı ve verimli olmasını dileyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Hepinizin bildiği gibi 2013 yılında yeni bir yatırımlar hamlesi başlattık. 2013 yılının başlarında 16 tane açılış ve temel atma programlarını sizlerle birlikte gerçekleştirdik. Şimdi de 12 yatırımın açılış ve temel atma törenlerini sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı ile birlikte nasip olursa yarın 12'inci yatırımımızın açılış törenini gerçekleştireceğiz. Aralık ayının başlarında da 8- 10 adet yeni yatırımların açılış ve temel atma törenlerinde yine sizlerle buluşacağız" diye konuştu.

Araç park sorununun şehrin genel bir sorunu olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, "İstanbul'un olduğu gibi Kağıthane'nin genel problemi otopark sorunudur. 2004 yılında göreve geldiğimiz tarihten bu yana gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gerek bizlerin yap, işlet ve devret yöntemiyle direk bütçeden kaynak aktararak yapmış olduğumuz otopark sayısı 12 adet yer altı otoparkı yaptık. Tabi yer altı otoparkı olduğu için otoparklarımız gözükmüyorlar. Bir süre sonra temelini atacağımız otopark tamamlandığında bu otopark da gözükmeyecek. Üzerinde yeşil alan, park ve bahçe olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Kılıç Kağıthane'de 1 milyon metrekareyi aşan yeşil alan üretildiğini sözlerine ekledi. Başkan Kılıç, "Burada yapacağımız otopark 9 katlı olacak. Otoparkın üzerinde yaklaşık 400 metrekarelik bir yeşil alan olacak ama buradaki dönüşümle birlikte toplamda 8 dönümlük bir yeşil alana kavuşmuş olacağız" dedi.

Otoparkın üzerine oluşturulacak ve dönüşümle otopark çevresinde elde edilecek yeşil alanları ile Kağıthanelilere yeni bir sosyal alan kazandıracak merkez, mahalle sokaklarını da araç park yeri olmaktan kurtaracak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akın Varıcıer Fazlı Kılıç Kağıthane Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title