Haberler

Gürpınar Hayranları Salonda Boş Yer Bırakmadı

Adapazarı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinleri kapsamında Orhangazi Kültür Merkezi’nde konferans veren İkbal Gürpınar, “İmanlı ve ahlaklı evlatlar yetiştirin” diye konuştu.

Adapazarı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinleri kapsamında Orhangazi Kültür Merkezi'nde konferans veren İkbal Gürpınar, "İmanlı ve ahlaklı evlatlar yetiştirin" diye konuştu.

Adapazarı Belediyesi'nin düzenlediği televizyon ekranlarının sevilen sunucusu İkbal Gürpınar "Mutlu Kadın, Mutlu Yuva, Mutlu Toplum" konulu konferans verdi. Konferansı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer ve AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol ile çok sayıda İkbal Gürpınar hayranı izledi.

Gürpınar, "Yüce Allah'tan bir şey isterken olumsuz olanı söylemeyin, olumlu olanı söyleyin. Mesela, Allah'ım beni kötü insanlarla karşılaştırma değil, Allah'ım beni, sevdiğin insanlarla karşılaştır. Allah'ım beni fakirlikle imtihan etme değil, Allah'ım bana şükrünü eda edebileceğim bol rızık ver gibi. Kendinle barışık olmak için önce kendinizi affetmelisiniz. Ben izin verirsem küçük bir çocuk bile beni rezil edebilir. İzin vermezsem kimse beni mutsuz edemez. Bir insanın ne karakterde olduğunu anlamak için o insana küp gözüyle bakmak gerekir. Küp içinde bal varsa dışına bal sızdırır. Sirke varsa dışına sirke sızdırır. Düşünce orucu diye bir yöntem var. Biri size gelse sataşsa, sizi sözleriyle, tavırlarıyla ve hal ve hareketleriyle taciz etse siz ona hiç aldırmasanız. O kendi kendine çıldırır. Yani ben düşünce orucundayım. Senin kötü düşüncelerine benim kalbim gönlüm tok, ben huzur içindeyim demek kaydıyla onu dikkate almamış olmanız, ona verebileceğiz en güzel karşılıktır. İmanlı ve ahlaklı evlatlar yetiştirin. Diziler, yarışmalar, çocukların ahlaki değerlerini olumsuz etkiliyor" ifadelerinde bulundu.

Kadınların hayatından örnekler veren Gürpınar, "Kadınların bazen evde canı sıkılır. O zaman evin dağınık yerlerini toplasınlar. Beğenmedikleri bölümlere yeni şekil vermeye çalışsınlar. Kötü enerjilerini atmış olurlar. Her işin mutlaka bir çözümü vardır. İlk bakışta kesinlikle çözülmez dediğiniz, problemin mutlaka bir çözümü bulunur. İnsanın mutlu olduğu zaman vücut direnci artar. Ama üzgün olduğu zaman vücut direnci düşer. Bir işe başlarken önce Allah ne der diye düşünün" dye konuştu. Program sonunda Gülpınar'ın eşi Emre Ermiş sevilen ilahilerle tüm davetlilere güzel bir ilahi dinletisi sundu. Başkan Süleyman Dişli, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak "Kadınlarımızın üstlenmiş olduğu sorumluluk çok büyük. Sizler zaten bilincindesiniz ama ben bir kez daha üzerinden geçeyim istedim. Bir çocuğu en iyi şekilde yetiştirebilmek dünyaya faydalı bir evlat olabilmesini sağlamak için büyük fedakarlık yapıyorsunuz. Bu nedenle hepinizi ayrı ayrı kutluyorum"ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adapazarı Gürpınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title