Haberler

Gürpınar Belediyesi Kültürel Mirasa Sahip Çıkıyor

Gürpınar Belediyesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Hoşap Kalesi'nde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesince (YYÜ) yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarına destek veriyor.

Gürpınar Belediyesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Hoşap Kalesi'nde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesince (YYÜ) yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarına destek veriyor.

Van- Hakkari karayolunun 60. kilometresinde yüksek kayalıklar üzerine kurulu, "kartal yuvası" görünümüyle ilgi çeken Hoşap Kalesi'nde, 2007'den bu yana yapılan kazı ve restorasyon çalışmalarının bu yıl ki bölümü başladı.

Kültürel mirasın korunması ve geleceğe taşınması için Gürpınar Belediyesi de çalışmalara destek veriyor.

Kalede çalışmalara katılan ekip için belediye tarafından tam donanımlı bina tahsis edildi. Kazılarda çıkan tarihi buluntuların da sergilendiği bina, kazı çalışmaları boyunca ekibin hizmetine sunuldu.

Öte yandan, itfaiye de belirli günlerde kaleye su taşıyarak hizmet veriyor.

Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Osman Doğramacı, ilçedeki tarihi yapıların korunması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

İlçenin tarihi yönden zenginliğine dikkat çeken Doğramacı, şunları kaydetti:

"İlçemiz sınırları içerisinde birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bunların bir kısmında restorasyon ve kazı çalışmaları devam ediyor. Bizler de bu çalışmaların sağlıklı yürütülmesi için gerekli destekleri veriyoruz. Nitekim bu tarihi yapılar ilçemizin turizminin gelişmesine önemli katkı sağlıyor."

YYÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top da bu yılki kazılarda 10 kişilik ekiple çalışmaya başladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Gürpınar Belediyesi tarafından ekibimizin konaklaması için gerekli destek verildi. Bize tahsis edilen binada tarihi buluntuları sergileme fırsatı da bulduk. Burayı şimdilik küçük bir müze olarak da kullanıyoruz. Bu nedenle Gürpınar Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Gürpınar Belediyesi Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title