Haberler

Güroymak ve Serinova'da Seçimler İptal Edildi

Güncelleme:

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde ve Muş'un Serinova Beldesi'nde seçimler iptal edildi.

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde BDP'li aday Mehmet Emin Özkan'ın Belediye Başkanlığını kazandığı seçimler iptal edildi. 4 kez yapılan itirazlara rağmen bir sandıkta mühürsüz zarfta oy kullanıldığını belirleyen Bitlis İl Seçim Kurulu, seçimi iptal ederek 1 Haziran 2014'te tekrarlanmasını kararlaştırdı.

AK PARTİ'NİN İTİRAZI KABUL EDİLDİ

BDP'li Mehmet Emin Özkan'ın 44 sandıktan 4522 oy alarak, AK Partili Hüseyin Mutlu'yu 32 oy fark ile seçimi kazandı. Ancak AK Parti seçim sonucuna itiraz ederek sandıkların yeniden sayılmasını istedi. 4 kez sayılmasına rağmen seçim sonucu değişmeyince ve bir sandıkta mühürsüz zarfta oy kullanıldığı belirtilince, İl Seçim Kurulu AK Parti'nin itirazını kabul ederek seçimleri iptal etti.

"KARDEŞLİKTEN YANAYIZ"

İl Seçim Kurulu seçimlerin 1 Haziran 2014'te yeniden yapılmasını karara bağladı. BDP Bitlis milletvekili Hüsamattin Zenderlioğlu, komplo ve hırsızlık ile seçimlerini iptal edildiğini söyledi. zenderlioğlu, "Güroymak'ın Yeşilova Mahallesinde 250 seçmenin oy kullanacağı bir sandıkta, sandık başkanı zarfların arkasına mühür vurmayarak seçimin iptal olmasına neden olmuştur. Biz bununla ilgili gerekli itirazımızı yaptık. Biz kardeşlikten ve barıştan yanayız. Norşin (Güroymak)'deki kardeşlerimiz bunu böyle bilsinler. Bu sandıkta güçlü olduğumuzu bilen güçler, bunun böyle olmasını istemişler" dedi.

BİR İPTAL DE MUŞ'TAN GELDİ

Bir diğer seçim iptali de Muş'un Serinova Beldesi'nden geldi. AK Parti'nin 2 oy farkla seçimi kazandığı  Muş'un Serinova Beldesi'nde CHP'nin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu Başkanlığı, belde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerini iptal etti.

1 HAZİRANDA SEÇİMLER YENİLENECEK

Beldede seçimlerin 1 Haziran'da yenilenmesi kararlaştırıldı. Muş Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, yaptığı açıklamada, Serinova Beldesi'ndeki seçim sonuçlarına CHP'nin itiraz ettiğini söyledi. Yapılan itirazı değerlendirdiklerini ve yeni seçimin 1 Haziran'da yapılmasına karar verdiklerini ifade eden Bayar, şöyle konuştu: "Değerlendirmemizde sandık kurulu başkanının ihmali sonucu, mühürlenmeyen ve bu nedenle geçersiz sayılan 133 oy pusulası var. Belediye başkanlığı seçimlerinde de oy kullanma hakkı olmadığı halde oy kullanan 2 sandık görevlisi var. Bu hususlarda gözetildiğinde, seçim sonucunu etkileyecek mahiyette olduğu anlaşıldı. Bu nedenle Serinova Belde Belediye Başkanlığı ile belediye meclis üyeliği seçimlerinin iptal edilmesine karar verilmiştir."

"ZARFLAR MÜHÜRLENMEMİŞ"

CHP İl Başkanı İsmail Adanur ise yaptıkları itiraz üzerine Serinova Beldesi'ndeki seçimlerin iptal edildiğini belirterek, beldede görevli olan bir sandık başkanının zarfları mühürlemediğini ifade etti. Adanur, bu oyların geçersiz sayıldığını bildirerek, "Geçersiz sayıların oyların büyük bölümü CHP'ye ait. Bizde bundan dolayı itiraz ettik. İl Seçim Kurulu itirazımızı değerlendirdi ve seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Seçimler 1 Haziran'da yeniden yapılacak" dedi.

"YSK KARARINI BEKLİYORUZ"

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muharrem Armağan da İl Seçim Kurulu'nun aldığı kararın ellerine ulaştığını belirterek, "CHP daha önce İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuş ve bunun üzerine kurul tarafından tekrar sayım yapılmıştı. O sayımda AK Parti'nin seçimi kazandığına karar verilmişti. CHP bu kez İl Seçim Kurulu'na itiraz etmiş. İl Seçim Kurulu da seçimlerin iptali yönünde karar aldı. Bizde Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz ettik. Oradan gelecek kararı bekliyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serinova Güroymak Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (6)

KIZILTEPELİahmet47@hotmail.com:

CEYLANPINARDA BİNLERCE BDP OYU YAKILMIŞ HALDE BULUNMASINA RAĞMEN İPTAL EDİLMİYORDA GÜROYMATA NEDEN İPTAL OLUYOR. İŞTE AKP HÜKÜMETİNİN ADALETİ.

16
12
yanıtYanıtla
amediemin@hotmail.com:

Bu Serinovaya çok gittim. Yeminle Türkçe konuşmasını bilen yok doğru dürüst. Gidip oylarını AKPye CHPye veriyorlar. AKP ve CHP de onlara ödül olarak dillerini yasaklıyor. Bu aşiret sistemi yok edilmedikçe böyle abuk sabuk şeyler çok çıkar.

17
8
yanıtYanıtla
Tatvanlıdomam1365@hotmail.com:

Norşindi BDP ancak hile ile kazanır.

13
10
yanıtYanıtla
sabıryilmazhayrettin23@gmail.com:

ALLAHA HAVALE EDCEĞİM AMA ALLAH TA BIKMIŞTIR BUNLARDAN.

12
9
yanıtYanıtla
sait erdoğanbotan_sait@hotmail.com:

akp hükümeti neden halka saygı göstermiyor akp kürtlerin partisi değil .gurur meselesi yapıyor.

11
9
yanıtYanıtla
sani saglambaşsani_saglambas@hotmail.com:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title