Haberler

Güroymak'ta Doğaya Yem Bırakıldı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Güroymak'ta zorlu kış şartları ve yoğun kar yağışı sebebiyle yüksek kesimlerde kar kalınlığının artması sonucu yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Beslenme sıkıntısını gidermek maksadıyla Bitlis'in değişik bölgeleri ile Güroymak ve civar köylerin kırsal alanlarında Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yemleme faaliyetleri gerçekleştirildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, yaban hayvanlarının kış aylarındaki yem ve yiyecek sıkıntılarını gidermek maksadıyla gerçekleştirilen yemleme çalışmalarının hız kesmeden devam edeceği belirtildi. Açıklamada, "Yoğun geçen kış şartlarından dolayı kar örtüsü sebebiyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya 200 kilogram civarında yem bırakılmıştır. Bitlis'in değişik bölgelerinde bütün kış boyunca yemleme faaliyetleri devam edecektir. Ayrıca av koruma ve kontrol faaliyetleri aralıksız devam etmektedir" denildi.

Güroymak Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Refik Budak ise, bilinçsiz avlanmaya dikkat çekerek, "Bilinçli bir şekilde avlanmak çok önemli. Yasal ve hangi zamanda hangi yerde ne avlanacağının bilinciyle hareket edersek; avlanmanın ve avcılığın doğa sevgisiyle bütün olduğunu görürüz. Kaçak avlanmak hem güvenliğimizi tehdit eder hem de dönüşü olmayan hayati zararlara yol açar. Özellikle daha acemi olan genç arkadaşlarımızın av bölgesine gidene kadar tüfeklerine fişek koymamaları ve emniyetini açmamaları konusunda uyarıyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güroymak Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title