Haberler

Güroymak'ta Altı Gözaltı

Bitlis’in Güroymak ilçesinde, PKK’lılar tarafından 2011 yılında bir menfeze konulan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 5’i polis 11 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili 4 kişi ile örgüte yardım ve yataklıktan 2 kişi gözaltına alındı.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, PKK'lılar tarafından 2011 yılında bir menfeze konulan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 5'i polis 11 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili 4 kişi ile örgüte yardım ve yataklıktan 2 kişi gözaltına alındı.

Saldırı, 18 Ekim 2011 günü gerçekleşti. Hain saldırı ve bölgede yapılan diğer saldırılarla ilgili gelen ihbarları değerlendiren Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı, Güroymak ve Van'ın Saray ilçesinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Dört yıl önce gerçekleşen saldırı ile ilgili Güroymak ilçesinin Kekliktepe köyündeki adrese operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, burada saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarına yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle köy muhtarı M.E. ile birlikte A.K. ve Z.K.'yi, ilçeye bağlı Günkırı beldesi yol ayrımında yapılan yol kontrolünde ise E.E.'yi gözaltına aldı.

Yaklaşık 4 yıl önce 11 cana mal olan saldırı ile ilgili 4 kişiyi gözaltına alan jandarma ekipleri, diğer yandan ilçedeki operasyonlarını sürdürerek son dönemde bölgedeki kara yollarında yapılan saldırılar ve bu saldırıları gerçekleştiren örgüt mensuplarına yardım ve yataklık ettiği, ilçe kırsalında bulunan örgüt mensuplarına yardım ettikleri gerekçesiyle Van'ın Saray ilçesindeki baraj inşaatında çalışan H.E. ve H.E. isimli iki kişiyi gözaltına aldı.

Güroymak'ta 11 cana mal olan saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarına yardım ve yataklıktan 4, terör örgütüne yardım ve yataklıktan 2 olmak üzere 6 kişi yakalandı.

Bitlis'in Güroymak ilçesi kara yolundaki bir menfeze PKK'lılar tarafından patlayıcı döşenmiş ve 18 Ekim 2011 günü zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmişti. Olayda 5'i polis 11 kişi hayatını kaybetmişti. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güroymak Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title