Haberler

Güroymak Saldırısında 5 Kişiye Yakalama Kararı

Bitlis’in Güroymak ilçesinde terör örgütü PKK tarafından karayoluna yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 5 polisin şehit olduğu, 4 vatandaşın da hayatını kaybettiği patlamayla ilgili 5 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde terör örgütü PKK tarafından karayoluna yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 5 polisin şehit olduğu, 4 vatandaşın da hayatını kaybettiği patlamayla ilgili 5 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, "18.10.2011 günü saat 15.30 sıralarında Bitlis ili Güroymak ilçesi Kekliktepe köyü yol ayrımı D300 devlet karayolu üzerinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından daha önce yerleştirilmiş EYP'nin patlatılarak beş polis memurunun şehit edilmesi ve dört sivil vatandaşın hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili olarak yapılan istihbari çalışmalar sonucunda olayı gerçekleştiren BTÖ mensuplarına yardım ettiği tespit edilen M.E. (Kekliktepe Köyü Muhtarı), A.K., Z.K., H.E. ve H.E. isimli şahıslar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak cumhuriyet başsavcılığına sevk edilmiştir. Yapılan yargılama sonucunda adli makamlar tarafından şahıslar hakkında yakalama kararı çıkartılmış olup, şüphelilerin yakalanması için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güroymak Bitlis Politika Güncel Haberler

title