Haberler

Gürmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür Açıklaması

Gürmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, iş hayatında en iyisini yapmaya talip olunması gerektiğine dikkat çekerek, ”Başarılı olabilmek için güvenilir, kaliteli, yenilikçi olmaya ve yeni pazarlara ihtiyaç var” dedi.

Gürmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, iş hayatında en iyisini yapmaya talip olunması gerektiğine dikkat çekerek, "Başarılı olabilmek için güvenilir, kaliteli, yenilikçi olmaya ve yeni pazarlara ihtiyaç var" dedi.

Kütahya'ya yatırım sinyali veren Gürmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, kentte kömür sahalarının çokluğundan dolayı bir yatırımı düşünebileceklerini kaydetti. Kütahya'da yapılan MÜSİAD Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı'nın tecrübe paylaşımı bölümünde konuşan Remzi Gür, ticarete girme hikayesini örneklerle anlattı. Gür, "Kastamonu'da liseyi bitirdikten sonra aynı lisede öğretmenlik yaptım. Bir gün, öğretmen olduğum okula müfettiş geldi ve dedi ki bu sınıfta neden mevsim köşeleri yok. Ben de dedim, bu konuda bana kimse böyle bir şey demedi ve ödenek de vermedi. Müfettiş sicilime bunun işleneceğini ve 3 ay boyunca maaşımdan kesinti olacağını söyledi. Bu olaya şahit olunca ben kendime memurluk yapamam, memur olamam dedim" diye konuştu.

Yurt dışında bulunan babasının kendisini yanına almasını istediğini anlatan Gür, "Babam beni yanına aldırdı ve üniversiteye başladım orada. Okul saatleri dışında tekstil atölyelerinde çalışmaya başladım. Okul harçlığımı çıkardım. Babam okuluma devam etmemi, tekstilde çalışmamamı söyledi. Bir süre sonra baktım ki tekstilde her aşamayı teslim süresinden önce yapıp müşterilere teslim etmeye başladım, parasını zamanından önce alıp patrona vermeye başladım ama baktım ki patron paramı zamanında vermemeye başladı. Ben de bir karar aldım, dedim ki tüm işi yapma yeteneğine sahibim, işleri zamanından önce yapabiliyorum, ben kendi atölyemi açacağım. En yakın arkadaşıma bu fikri söyledim, o da kabul etti ve borç para bularak kendi atölyemizi kurduk ve iş dünyasının içine girdik" diye konuştu.

İngiltere'den bir süre sonra Türkiye'ye döndüğünü belirten Gür, "Evlendim, çocuklarım oldu, Türkiye hasretiyle yanmaya başladık. Bir süre sonra Türkiye'ye dönmeye karar verdik. Türkiye'ye döndüğümde İngiltere'de gördüğüm ticaret ahlakını görmedim. Türkiye'de istediğimiz İslamiyeti de bulamadım" dedi.

Almanya'da yaşayan yakın bir dostunun, uğradığı muameleler üzerine, "Remzi bey, biz ikinci sınıf vatandaşız" demesine Remzi Gür, "Ben hiçbir zaman ikinci sınıf vatandaş olmadım, hep birinci sınıf vatandaş oldum. Vergimi veriyorsam, ticaretimi düzgün yapıyorsam, ahlaklıysam ben birinci sınıf vatandaşımdır. Kimse de bana ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapamaz" ifadelerini kullandı.

İş hayatında en iyisini yapmaya talip olunması gerektiğini söyleyen Remzi Gür, "Hiçbir zaman en iyisiyim dememek lazım. Ama her zaman en iyisini yapmaya talip olmalıyız. Hele özellikle de sözümüzde durmamız gerek. Biz buradan İngiltere'ye 3 günde mal göndereceğiz diye söz verdik. Kendi arabalarımızla taşıdık, çünkü sorun olmasın sözümüzü tutalım diye" dedi.

Gür, başarılı olabilmek için sözü güvenilir, kaliteli ve yenilikçi olmak gerektiğini, ayrıca yeni pazara ihtiyaç olduğunu belirtti. Bunun için de personeli sürekli yeniliğe alıştırmak gerektiğini vurgulayan Gür, "Yaşım 65, ömrümüz yeterse yeni işler yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

KÜTAHYA'YA YATIRIM SİNYALİ

İş tecrübelerini de paylaşan Gürmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, programın soru cevap bölümünde kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Gür, "Kütahya'da Kümaş'tan sonra yeni bir yatırım düşünür müsünüz" şeklindeki soruya verdiği cevapta yeni bir yatırım yapabileceğinin sinyallerini verdi. Remzi Gür, "Kütahya'da Ülker Grubu ile ortak olduğumuz bir Kümaş yatırımımız var. Ancak grubumuzun ilerleyen yıllarda yeni yatırım planları bulunmaktadır. Bu bağlamda kömür veya enerji ilgili yatırım yapmayı düşünülebiliriz. Zaten Kümaş fabrikamızdan dolayı da bize teklifler geliyor. Özellikle Kütahya'da kömür sahalarının çok olması hasebiyle gelen teklifleri değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Programa katılanlara günü anlam ve önemini belirten hediyeler takdim edildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Remzi Gür Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title