Haberler

Gürkan, Öğretmen ve Öğrencilere Eğitim Seti Hediye Etti

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, öğretmenlik mesleğinde edindiği tecrübeleri memlekete hizmet etme noktasında değerlendirdiğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, öğretmenlik mesleğinde edindiği tecrübeleri memlekete hizmet etme noktasında değerlendirdiğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerle Öğretmenevi'nde bir araya geldi. Programa, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Eski İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Hacı Ali Tankız ve davetliler katıldı. Burada konuşan Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek, "Öğretmenlik mesleği insanlık tarihi kadar eski ve insanlığın şekillenmesinde en aktif rol alan bir meslektir. Öncelikle böyle bir mesleğin müntesibi olmakla çok gurur duymaktayım. Sizinde aynı gururu duyduğunuzu biliyorum. Şu aramızda olmayan dün itibariyle aramızdan ayrılan bir öğretmenimiz var. Geçen haftada Hakk'ın Rahmetine kavuşan Hasan Beğeç hocamızın adına ve ölmüş tüm öğretmenlerimize saygı ve şükranla rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise öğretmenlik mesleğinde edindiği tecrübeleri memlekete hizmet etme noktasında değerlendirdiğini belirterek, "Mensubu olmaktan büyük onur duyduğum öğretmenlik mesleğinde uzun yıllar görev yaptım. Yaptığım görev içerisinde de ve şimdiki yaptığım görevde de hep öğretmenlik mesleğinde edindiğim tecrübeleri memlekete hizmet etme noktasında değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. Öğretmenlik mesleğinin belli bir kalıba sokulmasının doğru olmadığını ifade eden Gürkan, öğretmenlik mesleğinin tüm insanlar için kutsal olduğunu ve tüm insanlarında öğretmen olduğunu söyledi. Her kesin birbirinden bir şeyler öğrendiğini belirten Gürkan, "Evin reisi hanımına bir şeyler öğretir, hanım aile reisine öğretir, çocuklarına öğretir. Yani herkes bulunduğu yerde bir öğretmendir. Kaldı ki dershanede ders veren öğretmende öğretirken öğrenir. Öğretmenlik iki taraflıdır. Bir taraftan alır, öteki taraftan verirsiniz. Takip ettiğinizde bu öğretmenler tecrübeli öğretmendir derler" diye konuştu. Öğretmenlik mesleğini toplumun en muhterem ve en fedakar unsurları olarak gördüklerini dile getiren Gürkan, "Özelliklerimizin köylerde öğretmenlik yapan arkadaşlarımızın can siperhane öğrencilerini kendi öz evlatları gibi yetiştirdiklerini, kendi cep harçlıklarını ve maişetini öğrencileri için harcadıklarını gördük. Bizde aynı kategori içerisindeydik" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğretmen ve öğrencilere eğitim seti hediye edildi. İlkokul birinci sınıf öğrencilerine 1000 adet, 'okumayı öğreniyorum' ve 'ailemle öğreniyorum' eğitim seti verildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahattin Gürkan Recep Bulut Battalgazi Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title