Haberler

Gürkan: "Kervansarayı Kültür Sanat Merkezi Haline Getirdik"

Bir dönem kervanları ağırlayan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, “Kültür-Sanat Merkezi” haline dönüştü.

Bir dönem kervanları ağırlayan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, "Kültür-Sanat Merkezi" haline dönüştü.

Kültürel ve sanatsal çalışmaların yapıldığı Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda açılan kurslarda yapılan el emeği göz nuru çalışmalar, türkülere konu olan Kernek Meydanı'nda halkın beğenisine sunuldu.

6. Uluslararası Kervansaray Buluşması "Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri" etkinliği kapsamında Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda açılan kurslarda yapılan resim, seramik, ebru, ahşap boyama ve bez bebek çalışmaları Kernek Meydanı'nda sergilendi. Serginin açılışına; Tunceli Valisi Osman Kaymak, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Malatya Musiki Cemiyeti sanatçıları tarafından Malatya türkülerinin seslendirildiği sergi açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan, sanatsal çalışmaların önemine dikkat çekerek, "Bugün yoğun bir çalışma temposundayız. Sabah 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması'nın açılışını bakanımızla, valimizle ve Ankara'daki bürokrat arkadaşların katılımıyla ifa ettik. Akabinde yemek ve kültürümüzün yansıması adlı paneli idrak ettik. Oradan buraya geldik. Bugün buradaki sergimizin açılışında emeği geçen değerli hocalarımıza teşekkür ediyor ve kutluyorum. Ayrıca Malatya Musiki Cemiyeti'ne de konser için teşekkür ediyorum. Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nı bir kültür merkezi haline getirdik. Orada kültürel ve sanatsal çalışmalara ağırlık veriyoruz. Bugün burada sergilenen çalışmalar, kervansaray'da açılan kurslarda yapılan çalışmalardır. Halkımızın sanata ve kültüre olan ilgisini ve sahip çıkma olgusunu artırmak için bu tür çalışmalara ağırlık vereceğiz" dedi.

Battalgazi ilçesinin eski kaymakamlarından olan Tunceli Valisi Osman Kaymak ise, "Saygıdeğer arkadaşlar herkese selam ve saygılarımı sunuyor ve aranızda olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 1995-98 senesinde Battalgazi kaymakamıydım. Çok güzel dostluklarımız oldu başkanımızla. Bu festivalde emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum. Kültürümüzü yansıtan harika programlar sebebiyle başkanımızı kutluyorum" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahattin Gürkan Mustafa Paşa Battalgazi Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title