Haberler

Gürkan Kervansaray Buluşması'nı Değerlendirdi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 8. Uluslararası Kervansaray Buluşması'nı değerlendirerek, "8. Kervansaray Buluşması, amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 3 Eylül 2016 Cumartesi günü yoğun katılımla gerçekleştirilen 8. Uluslararası Kervansaray Buluşmasını değerlendirdi. Gürkan, 8. Kervansaray Buluşması'nın amacına uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Kervansaray buluşmalarının amacı, toplumdaki birlik beraberliğin yanında tarihe karşı sorumluluğumuzun yerine getirilmesi, toplumsal bilincin oluşturulması, ilgili kamu kuruluşlarının da aynı zamanda kültürümüzün ve geçmiş değerlerimizin gün yüzüne çıkarılıp, gelecek kuşaklara aktarılması noktasındaki temel argümandır" dedi.

Kervansaray Buluşmaları'nı 2004 yılından sonra başlattıklarını ve geleneksel hale getirerek Uluslar arası katılım düzeyine taşıdıklarını kaydeden Gürkan, "Kervansaray Buluşması lafzına, amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilmiş olup, orada tüm siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarını görürsünüz. Tüm mezhep liderleri, dedelerden tutunuz, Ermeni derneğinden tutunuz, İtalyan kazı ekibi ki başta Marcella hanım olmak üzere ve diğer üniversitelerden gerek yurt içinde, gerek yurt dışındaki üniversitelerden gelen öğretim üyeleri ve akademisyenlerden gelen katılımcılarla ki bakanımız, genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz, siyasi parti il başkanlarının orada Malatya'nın birlik ve beraberliğinin en güzel tezahürünün örneği gösterildi. Geçmiş Kervansaray buluşmalarında da amaç buydu. İşte bugün Malatya huzur ve asayişin bu kadar önemli bir coğrafi konumda olmasına rağmen, muhafaza edilmesinin altında bu maya yatar. Biz adaletli olup, insanları beraberce kucaklayabileceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız anlayışında hep birlikte Malatya, hep birlikte Türkiye olgusu içinde ve devletin ebed müddet olarak yaşaması, ezanlarımızın susmaması, bayrağımızın gönderde dalgalanması amacıdır. Tabi geçmişini bilmeyenlerin geleceğe emin adımlarla yürümesi mümkün değildir. Onun için biz Kervansaray buluşmalarında geçmiş değerlerimizin gün yüzüne çıkarılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kervansaray Buluşması kapsamında Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi'ni de hizmete açtıklarını belirten Gürkan, "Bunlar rol model olacak hizmetlerdir. Elbette diğer yerlerde müzeler vardır. Şehir müzeleri de vardır. Bunlar belli elitlerin, belirli entelektüellerin, gezip münzevi bir müze konumunda değil, yaşamın bizzat idrak edildiği, icra edildiği, gelip gezen her kesin haz duyacağı, zevk alabileceği müzelerdir. Aynı zamanda bu mahallede kimler gelmiş, kimler geçmiş, yaşam şekilleri, şartları, koşulları nelerdir, nasıl yaşamışlardır ve bu yaşantıları esnasında hangi katkıları sunmuşlar? Yerel önderleri, kanaat önderleri kim, bu mahallede muhtarlık yapmış, bu beldede belediye başkanlığı yapmış, kaymakamlık yapmış, devlet adamı olarak, siyaset adamı, milletvekilidir, spor adamıdır, müzik adamıdır, sanat adamıdır, tüm bunların burada mecz edildiği bir mekan olması ve mahalleye aidiyet olgusunun oluşması, mahallenin bütünleştirilmesi ve çocuklarımızın ve genç kuşaklarımızın bunları görüp, bunlar bu mahalleye bu hizmetleri yapmış, biz daha güzel hizmetler nasıl yaparız vizyonunun onlara nakşedilmesi işte bu mahalle müzelerinin de temel esprisidir. Buradaki mahalle müzesi de ben inanıyorum ki Türkiye'ye rol model olma noktasında ve güzel bir örnek teşkil etmesi açısından güzel işlere vesile olacağı kanaatindeyim. Bu mahalle müzelerinin sayısal anlamda ve belirli yerlerde bu müzeleri çoğaltacağız. Böylece Mahallelilik ruhunu benim mahallem, benim bakkalım, benim mahallemin esnafı ve benim mahallemin insanı olgusunu bütünleştirerek bu tür kültürel etkinliklerle ve kültürel hizmetlerle insanımızın zihnine naksetmemiz temel görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Gürkan, Mahalle Müzeleri'nin milletin birlik ve beraberliğine katkının yanı sıra aidiyet olgusunu da geliştireceğini dile getirerek, "Bu milletin 15 Temmuz darbe teşebbüsünde göstermiş olduğu millet olma özelliğini en güzel bir şekilde bütün dünyaya nasıl duyurduysak bu tür hizmetler aynı zamanda gelecekte bu milletimizin üzerinde gayesi olanlara da en güzel örneği verecek ve buna benzer nice örnekleri sunma amacına matuftur. Milletimizin birlik beraberlik dayanışma ruhu içerisinde milletimizin müreffeh bir düzey içerisinde çağdaş ve çağın üzerinde muasır medeniyete ulaşması noktasındaki temelini oluşturan kültür argümanlarıdır diye ifade edebilirim" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahattin Gürkan Battalgazi Malatya Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title