Haberler

Gürkan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Ziyareti

Edirne Belediye Başkanı Gürkan'ın açıklamaları Gürkan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyareti- Edirne Belediye Başkanı Gürkan: - "Herhalde böyle bir ziyarete genel başkanımızı bilgilendirmeden gideceğim düşünülemez. İzlenmesi gereken yollar neyse onu izleyerek Saray'a gittim" Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar daveti için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ziyaretine ilişkin, "Herhalde böyle bir ziyarete genel başkanımızı bilgilendirmeden gideceğim düşünülemez. İzlenmesi gereken yollar neyse onu izleyerek Saray'a gittim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Edirne Belediye Başkanı Gürkan'ın açıklamaları Gürkan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyareti- Edirne Belediye Başkanı Gürkan: - "Herhalde böyle bir ziyarete genel başkanımızı bilgilendirmeden gideceğim düşünülemez. İzlenmesi gereken yollar neyse onu izleyerek Saray'a gittim" Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar daveti için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ziyaretine ilişkin, "Herhalde böyle bir ziyarete genel başkanımızı bilgilendirmeden gideceğim düşünülemez. İzlenmesi gereken yollar neyse onu izleyerek Saray'a gittim" dedi.Gürkan, belediye meclis salonundaki basın toplantısında, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'le başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bazı bakanlar ve genel müdürleri ziyaret ederek, davet geleneğini yerine getirdiklerini söyledi.Recep Gürkan, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim'in özel işleri nedeniyle davetlerde yer almadığını belirtti.Koalisyon görüşmelerinin yapılması ve gündemlerin bu yöne odaklanması nedeniyle davete katılımın gündemin durumuna göre belirleneceğini ifade eden Gürkan, "Böyle bir ortamda bunu olağan karşılıyoruz çünkü başkentte her şey koalisyon ağırlıklı gelişiyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç kesin geleceğini bildirdi. Onun dışındaki devlet büyükleri, programlarına ve gündem yoğunluğuna bağlı olarak bildireceklerini ifade ettiler" dedi.- "Saray'a giden ilk CHP'li" haberleriBir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'ndaki kabulünün medyada 'Saraya giden ilk CHP'li' olarak görüldüğü" şeklindeki ifadesi üzerine Gürkan, kendisinin tecrübeli ve parti kurallarını bilen bir siyasetçi olduğunu kaydetti. Edirne Belediye Başkanı olarak 654 yıllık bir geleneği temsil ettiğini vurgulayan Gürkan, şöyle devam etti: "Seçilmiş bir insan olarak hesap vereceğim merci Edirne halkı, siyasetçi olarak hesap vereceğim kurum da partim, genel başkanım. Herhalde böyle bir ziyarete genel başkanımızı bilgilendirmeden gideceğim düşünülemez. İzlenmesi gereken yollar neyse onu izleyerek Saray'a gittim. Devlet adabı, terbiyesi ve parti kurallarını iyi bilirim, hiçbirini atlamadan izlenmesi gereken yol ne ise o yollar izlenmiştir."Gürkan, Saraçlar Caddesi'ndeki 5 bin kişilik Edirne Sofrası iftarında yemeğin yetmemesi nedeniyle 20 kişiye belediye tarafından lokantalarda oruç açtırıldığını, bu konudaki eleştirilerin altında başka hesapların yattığını söyledi. Bu arada, cep telefonuyla ses kaydı yapan muhabirin çalan telefonuna bakan Gürkan'ın arayan kişiyle sohbeti, gazeteciler arasında gülüşmelere neden oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Gürkan Recep Gürkan Kırkpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title