Haberler

Güreşte İlk Gün Türkiye 3 Altın, 2 Bronz Madalya Kazandı

Uluslararası 34. Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Güreş Turnuvası'nda ilk gün 59, 71, 80 ve 98 kilolarda mindere çıkan Türk sporcular, üç sıklette altın madalyaya ulaştı.

Uluslararası 34. Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Güreş Turnuvası'nda ilk gün 59, 71, 80 ve 98 kilolarda mindere çıkan Türk sporcular, üç sıklette altın madalyaya ulaştı. Türkiye, turnuvanın ilk gününü 3 altın, 2 bronz olmak üzere 5 madalya ile tamamladı.

59 kilo finalinde mindere çıkan Mustafa Sağlam, Revaz Lashkhi (Gürcüstan) karşısında 8-4 galip gelerek Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran isim oldu. Günün ikinci altın madalyası ise 71 kiloda Y. Emre Başar'dan geldi. Başar, Gürcü Shmaci Bolkvadze karşısında 3-2 galip geldi ve ikinci altın madalyayı kazanan isim oldu. 98 kiloda ise Cenk İldem, Vehbi Emre ve Hamit Kaplan turnualarında 4. altın madalyasına ulaştı. Peş peşe 4. defa şampiyon olan Cenk İldem, final karşılaşmasında Norveçli Felix Balduat karşısında 2-0 galip gelerek madalyaya uzandı.

Türkiye adına turnuvada 2 bronz madalya ise Atem Aslan ve Erhan Karakuş'tan geldi. 59 kiloda Beleruslu Maksim Kazharki'yi 3-0 yenerken, 80 kiloda Atem Aslan ise milli takımdan arkadaşı İsmail Koçaslan karşısında 5-4 galip gelerek Türkiye'ye ikinci bronz madalyayı kazandırdı.

Bu sonuçla Türkiye, turnuvanın ilk gününü 3 altın ve 2 bronz madalya ile tamamladı.

Turnuvanın ikinci ve son gününde ise yarın 66, 75, 85 ve 130 kilo mücadeleleri yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Mustafa Sağlam Hamit Kaplan Emre Başar Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title