Haberler

Güreş'te Nenad Laloviç 6 Yıllığına Güven Tazeledi

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA)'nın adı, (UWW) Dünya Güreş Birliği olarak değişti.

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA)'nın adı, (UWW) Dünya Güreş Birliği olarak değişti.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bugün yapılan eski adıyla FILA'nın genel kurulunda, Türkiye'yi Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, genel sekreter Yusuf Açıkalın ve uluslararası hakem hocası İbrahim Cicioğlu temsil etti.

Genel kurulda yeni kararlara imza atılırken, Federasyonun yeni adı Dünya Güreş Birliği (UWW) olarak değiştirilirken, birliğin yeni logosu da delegelere tanıtıldı.

Genel kurulda, UWW Yönetim Kurulu içinde yapılan seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Nenad Lalovic, 6 yıllığına yeniden başkanlığa seçildi.

Yönetim kurulu listesinde bulunan ve süreleri dolan Bulgar, Rus, Özbek ve Macar delegeler yeniden yönetime aday olurken, Japon delege adaylıktan çekildi. Hayatını kaybeden yönetim kurulu üyesi İtalyan Pellicone'nin yerine ise eşi Marina Pellicone yönetime dahil edildi.

Yapılan oylama sonunda Bulgar, Rus ve Özbek delegeler yeniden seçilirken, Brezilya ve Fas delegeler ise 6 yıllığına, Alman delege 4 ve Japon delege ise 2 yıllığına UWW yönetimine giren yeni isimler oldu.

Yönetimde yer alan Türk üyeler Rodika Yakşi ve Ahmet Ayık ise görevlerine devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hamza Yerlikaya Özbekistan Türkiye Taşkent Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title