Haberler

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Başkanlığa Yeniden Aday Olduğunu Açıkladı

GÜREŞ Federasyonu Başkanı Musa Aydın, başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

GÜREŞ Federasyonu Başkanı Musa Aydın, başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

Gönen Otel'de basın toplantısı düzenleyen Musa Aydın, Güreş Federasyonu'nun 13 Kasım'daki seçimlerine muhtemelen 2 başkan adayı ile birlikte gireceklerini ifade etti. 2016 Rio Olimpiyatları'nda elde edilen 8 madalyanın 5'inin güreşten geldiğine dikkati çeken Aydın, "52 yıl aradan sonra büyük bir başarı elde ettiklerini söyleyerek, "Milli takımlarımızda bilimsel hamle başlattık. Olimpik Kurul oluşturarak, bu ekibin, sporcu testleri ile ilgisini sağladık. Bu çalışmalar ile her sporcuyu yakın takibe aldık. Örnek verecek olursak, Taha 6 dakikalık güreşin hemen hemen hepsini 1 dakikada kazanıyordu. Onun bu gücünün müsabakanın tamamına yayılmasını sağladık. Psikolojik sorunları olan sporcularımızın durumlarını açığa kavuşturduk. Hemen hemen her kesimden sporcunun minder analizlerini çıkardık. İşte Rio'da başarı bu şekilde geldi. Elde edilen madalyalar, bir ekibin çalışması ile ortaya çıktı. Şimdi hedef 2020 Tokyo Olimpiyatlarıdır. Biz bunun için yeniden başkanlığa talip olduk" ifadesini kullandı.

Sözlerinin diğer bölümünde ilginç tespitler yaptıklarını dile getiren Musa Aydın, bunları örneklendirerek şunları söyledi:

"Serbest ve grekoromenin ağır sıkletinde partner sorunu çektik. Rıza Kayaalp'e Belarus'tan ve başka ülkelerden partner getirdik. Taha Akgül, Recep Kara ile çalıştı. İlginçtir ki o Recep Kara, Kırkpınar Başpehlivanı oldu. Bazı sporcularımız 73'ten 65 kiloya düştü. İnanılmaz bir biçimde kilo kaybederek yılda 40 kilo gibi bir kayba uğruyordu. Bu sorunu da diyetisyenler ile çözdük. Güçlü bir altyapı ve güçlü milli takım bu sayede geldi. Deplasmanlı Güreş Ligi'ni oluşturduk, Yağlı Güreş Ligi'ni başlattık. Karakucak'ı ödüllü turnuva haline getirdik." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Musa Aydın Recep Kara Gönen Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title