Haberler

Güreş Eğitim Merkezi Seçmeleri Kargı'da Yapıldı

2014 Yılı Güreş Eğitim Merkezi Seçmeleri Çorum’un Kargı ilçesinde gerçekleştirildi.

2014 Yılı Güreş Eğitim Merkezi Seçmeleri Çorum'un Kargı ilçesinde gerçekleştirildi. 24 öğrenci bir üst tura seçilerek, il seçmelerine katılmaya hak kazandı.

İlçe güreş salonunda gerçekleşen seçme müsabakalarına Güreş Çorum İl Temsilcisi Hüseyin Teke, Müsabaka Başhakemi Milli Hakem Alper Uysal, Cetvel Hakemi Sinan Ağaç, Minder Hakemleri Hasan Demirer, Sadık Metin ve Güreş Antaranörü Kazım Karabıyık katıldı.

Heyet ilk olarak Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan ve Belediye Başkanı Zeki Şen'i makamlarında ziyaret ederek, ilçede güreşe verilen önemden dolayı teşekkür ettiler. Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan milli sporcuların yetişmesinde bu tür organizasyonların büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek sporculara destek verdiklerini belirti. Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen'de, Kargı'nın bir çok milli güreşçi ve dünya şampiyonu yetiştirmiş bir ilçe olduğunu vurgulayarak, yeni şampiyonların yetişmesi için ata sporu olan güreşe ve spora hertürlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirtti.

Güreş Antarenörü Kazım Karabıyık, girişimler sonucunda bu yıl ilk kez seçmelerin ilçede yapıldığı ve yoğun bir katılımın olduğunu belirterek, 'İlçemizde aktif olarak çalışmalara devam ediyoruz. Kaymakamlık güreş takımı öğrencileri birbirinden güzel maçlarla bugün göz doldurdular. Katılımın bu kadar yoğun olması ilçemizin güreş sporundaki geleceği konusunda da bir göstergedir şeklinde düşünüyorum. Güreşe ilçemizde talep gören ve sevilen bir spor. Yetenekli ve geleceğe yönelik umut veren bir çok sporcumuz var. Bizlerde çalışmalarımızda onları ön plana çıkartarak başarılı olmaları için elimizden geleni yapacağız ve inanıyorumki Kargı'dan daha çok dünya şampiyonu çıkacaktır' diye konuştu.

Seçmelere ilçede bulunan tüm okullardan 41 öğrenci katıldı. Seçilebilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele eden minik sporculardan 24'ü bir üst tura seçilerek, 05-06 Mayıs 2014 tarihinde Çorum'da yapılacak olan il birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazandı. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Erdoğan Zeki Şen Çorum Kargı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title