Haberler

Güreş: Avrupa Gençler Şampiyonası

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda bugün mindere çıkan 4 Türk kadın sporcu da başarılı olamadı.

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda bugün mindere çıkan 4 Türk kadın sporcu da başarılı olamadı.

Bronz madalya müsabakalarında 51 kiloda Mehlika Hulisi Öztürk, Belaruslu Fatsima Sidakova'ye 9-7, 59 kiloda Derya Bayhan, Rus Mariia Matyushenko'ya 12-2 teknik üstünlükle ve 67 kiloda Aslı Tuğcu, Ukraynalı Yuliia Lisovska'ya 10-0 teknik üstünlükle yenildi ve madalya çıkaramadı.

Kadınlar 44 kiloda Emine Mustafa Çataloğlu, Rus Veronika Gurskaya'ya ön elem turunda 13-1 teknik üstünlükle yenilerek, sabah seansında elenmişti.

44 kiloda altın madalya Ukraynalı Oksana Livach'ın, gümüş madalya da Belaruslu Kseniya Stankevich'in oldu. Bu kiloda bronz madalyaları ise Veronika Gurskaya ve Beata Kosla kazandı.

51 kiloda Alman Elena Heike Brugger Avrupa şampiyonu olurken, Fransız Hilary Ysaline Honorine ise Avrupa ikinciliğini elde etti. Bu kiloda üçüncülükleri ise Rus Luiza Süleymanova ve Belaruslu Fatsima Sidakova aldı.

59 kiloda Norveçli Grace Jacob Bullen ilk sırada yer alırken, İsveçli Emma Margareta Charlotte Johansson ise ikinci oldu. Bu kilonun bronz madalyalarını da İtalyan Arianna Carieri ve Rus Mariia Matyushenko kazandı.

67 kiloda Fransa'dan Koumba Selene Fanta Larroque Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşırken, Azeri Elis Manolova da ikinci sırada yer aldı. Ukraynalı Yuliia Lisovska ve Rus Khanum Veliva bronz madalyaların sahibi oldu.

Avrupa Güreş Şampiyonası'na yarın kadınlar 48, 55, 63 ve 72 kiloda yapılacak müsabakalarla devam edilecek.

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title