Haberler

Güreş: 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri

Milli güreşçi Hafize Şahin, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı.

Milli güreşçi Hafize Şahin, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı.

Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da devam eden 2016 Rio Olimpiyat Oyunları eleme müsabakalarında kadınlar 63 kiloda mindere çıkan Hafize Şahin, Polonyalı Monika Ewa Michalik'i, 5-4 yenik durumdayken tuş etti. Çeyrek finalde İsveçli Henna Katarina Johansson'u 9-0 öndeyken tuşla, yarı finalde de Kolombiyalı Leidy Marcela Izquierdo Mendez'i 4-0'lık skorla geçen Hafize Şahin, finale yükselerek kota almayı garantiledi.

Milli sporcu finalde Macar Marianna Sastin ile karşılaştı. Sastin'in, skor 0-0 iken sakatlanarak müsabakadan çekilmesi üzerine birinci olan Hafize Şahin, 2016 Rio Olimpiyatları'na kota almanın yanı sıra, altın madalyayı da boynuna taktı.

Kadınlar 53 kiloda mücadele eden Bediha Gün ise ilk turda Kazak Aizhan Ismagulova'yı 13-2 teknik üstünlükle geçti ve 2. tura yükseldi. İkinci turda Yunan Maria Prevolaraki'ye 1-0 yenilen Bediha Gün, rakibi finale çıktığı için repesaj hakkı elde etti. Repesaj maçında Özbek rakibi Zukhra Mustanova'yı 10-0 teknik üstünlükle geçen Bediha Gün, üçüncülük-beşincilik maçı oynamaya hak kazandı. Bediha'nın repesaj maçındaki Macar rakibi Ramona Galambos, sakatlık gerekçesiyle çekildi. Böylece Rus Natalia Malysheva ile bronz madalya maçına çıkan Bediha Gün, 2-0 gerideyken tuş olarak elendi ve kota alma şansını kaybetti.

Kadınlar 48 kiloda Evin Demirhan ise ilk maçında Moğol rakibi Namuuntsetseg Tsogt-Ochır'a 8-3 yenilerek elendi.

Türk Milli Takımı böylece, 11 sporcuyla katıldığı elemelerin ilk iki gününde 7 kategoride elenirken, bir olimpiyat kotası aldı.

Bu arada Hafize Şahin, Rio Olimpiyatları'na kota alan 8. Türk güreşçi oldu.

Eleme müsabakalarında yarın erkekler serbest stil sporcuları mindere çıkacak ve 57 kiloda Sezar Akgül, 65 kiloda Yakup Gör ile 74 kiloda Soner Demirtaş kota için mücadele edecek. Türk güreşçilerin rakipleri bu akşam yapılacak kura çekimi sonrasında belli olacak.

Kaynak: AA / Spor

Hafize Şahin Moğolistan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title