Haberler

Güreş: 12. Üniversiteler Dünya Şampiyonası

Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 12. Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen açılış törenine Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Leopold Germain Senghor, Güreş Federasyonu Başkan Vekili Zeki Gül, olimpiyat şampiyonu Taha Akgül, dünya ve olimpiyat şampiyonu Tevfik Kış ve dünya ve Avrupa şampiyonu Nazmi Avluca ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Tamer, federasyon olarak Türkiye'de çok büyük organizasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Organizasyonlar arasında en önemli ve anlamlı olan organizasyonun Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası olduğunu belirten Tamer, "Güreş şampiyonasına ev sahipliği yapan Hitit Üniversitesi rektörüne ve akademik personeline teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu tek başımıza yapmamız mümkün değil. Bu nedenle bizlere yıllardır destek veren hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Güreşin merkezi Çorum'da böyle bir organizasyon gerçekleştirdiğimiz için federasyon adına çok mutluyum." dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da güreş sporu denildiğinde Çorum'un da ön plana çıktığını, çok iddialı sporcuların çıktığı bir kentte böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin gururunu yaşadığını vurguladı.

2013 yılından bu yana yoğun bir çabanın sonucunda etkinliği yapabilir hale geldiklerini belirten Alkan, "Bu süreçte hepimiz çok yoğun bir çaba gösterdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kemal Tamer hocamız olmasaydı bu etkinliği Çorum'a kazandıramayabilirdik." diye konuştu.

Belediye başkanı Muzaffer Külcü ise şampiyona için 30 ülkeden gelen 300 civarında sporcuyu Çorum'da ağırladıkları için memnuniyet duyduklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Dicle Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Daha sonra dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonu sporcular Taha Akgül, Tevfik Kış ve Nazmi Avluca'ya katılımlarından dolayı plaket verildi.

Vali Necmeddin Kılıç'ın açılışını yaptığı şampiyonada, gün içerisinde elemeleri yapılan 57, 65, 74 ve 97 kilogramda final müsabakaları gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Spor

Hitit Üniversitesi Necmeddin Kılıç Taha Akgül Çorum Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title