Haberler

Gürcistan Tarım Bakanı Danelia, Deik Heyetiyle Bir Araya Geldi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gürcistan Tarım Bakanı Otar Danelia- DEİK heyeti DEİK heyeti Gürcistan'da- Gürcistan Tarım Bakanı Otar Danelia, DEİK heyetiyle bir araya geldi Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve beraberindeki heyet, Gürcistan Tarım Bakanı Otar Danelia tarafından kabul edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gürcistan Tarım Bakanı Otar Danelia- DEİK heyeti DEİK heyeti Gürcistan'da- Gürcistan Tarım Bakanı Otar Danelia, DEİK heyetiyle bir araya geldi Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve beraberindeki heyet, Gürcistan Tarım Bakanı Otar Danelia tarafından kabul edildi. Tarım Bakanlığından alınan bilgiye göre, heyetin Gürcistan ziyaretinin ikinci gününde başkent Tiflis'te basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, Gürcistan ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerle tarımsal potansiyellerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Görüşmede Bakan Danelia, Vardan ile beraberindeki heyete, Gürcistan ürünlerinin potansiyeli konusunda bilgi vererek, ihracat yönünde yeni pazarların araştırılması için ciddi ilerlemeler olduğunu söyledi.Toplantıda ayrıca tarım sektöründe yatırımcıları ilgilendiren alanlar görüşüldü.Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü'nün de katıldığı toplantıda Bakan Danelia, son yıllarda Gürcistan'da tarıma destek amacıyla çok olumlu ve önemli adımların atıldığını belirtti.DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Vardan, görüşmenin ardından AA muhabirine açıklamasında, toplantıda Gürcistan tarımının gelişmesiyle ilgili iki ülke arasında yapılabilecek ortak çalışmaların neler olabileceği yönelik bir görüşmenin gerçekleştirildiğini söyledi.Fındık, bal ve çay ile ilgili ciddi potansiyellerin öngörüldüğünü anlatan Vardan, toplantı sırasında Gürcistan'da bal konusunda bir standart merkezinin oluşturulması yönünde çalışmaların yapıldığını, ona göre Avrupa standartlarında üretilmiş ürünün dünyanın hemen her tarafında satılabilecek bir laboratuvarın kurulduğu konusunda bilgi aldığını kaydetti. Vardan ve beraberindeki heyet, Tarım Bakanlığından önce Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakan Yardımcısı Ketevan Boçorişvili ile de bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan İş Forumu beşinci toplantısı için hazırlık konuları ele alındı. Ayrıca Tiflis'te 15-16 Ekim'de düzenlenecek İpek Yolu İş Forumu için detaylar görüşüldü. DEİK heyeti, Gürcistan'dan bu akşam ayrılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Ömer Cihad Vardan Gürcistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title