Haberler

Gürcistan'ın Önemli Turistik Merkezlerinden Batum Botanik Bahçesi'ne Ekipman ve İlaç Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gürcistan ve Acara’nın en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biri olan Batum Botanik Bahçesi’ne orman zararlılarına karşı mücadele kapsamında ilaç ve ekipman desteğinde bulunuldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gürcistan ve Acara'nın en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biri olan Batum Botanik Bahçesi'ne orman zararlılarına karşı mücadele kapsamında ilaç ve ekipman desteğinde bulunuldu.

Gürcistan ve Acara'nın en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biri olan Batum Botanik Bahçesi her gün yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. 1912 yılında Karadeniz kıyısında kurulan Batum Botanik Bahçesi koleksiyonunda Güney Amerika, Asya, Avustralya, Kafkasya ve Akdeniz ülkelerinden getirilen 5 binden fazla bitki ve ağaç türünü barındırıyor.

111 hektar büyüklüğünde, içinde bilimsel araştırmalar, eğitimlerle beraber sosyokültürel faaliyetlerin de yapıldığı Türkiye'de Artvin Orman Müdürlüğü ve İstanbul Botanik Parkı ile temas ve işbirliği içerisinde bulunan Batum Botanik Bahçesi'ne ağaç ve bitkilere zarar veren böceklere karşı mücadele için TİKA tarafından ilaç ve ekipman temin edildi. TİKA tarafından temin edilen ilaç ve ekipmanlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Batum Botanik Bahçesi'nde yapılan teslim törenine Türkiye Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Batum Belediye Başkanı Giorgi Ermakovi, Botanik Bahçesi ile TİKA yetkilileri katıldı. Teslim töreninde açıklamada bulunan Batum Botanik Bahçesi yetkilileri TİKA'nın yaptığı projenin; Gürcistan'ın önemli turizm merkezlerinden biri olan Batum Botanik Bahçesinde bulunan bitki ve ağaç türlerinin ve yeşil dokunun korunarak geleceğe taşınmasına büyük katkı sağlayacağını belirttiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürcistan Türkiye Batum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title