Haberler

Gürcistan'ın Hasarlı Uçağı 4 Yıldır Erzurum'da

Güncelleme:

Van depreminde zarar görenler için yardım getiren Gürcistan'a ait uçak, geçirdiği kaza sonucu 4 yıldır Erzurum Havalimanı apronunda tamir için bekletiliyor.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremden zarar görenler için Gürcistan'dan yardım taşıyan ve Erzurum Havalimanı apronunda geçirdiği kaza sonucu kokpiti zarar gören uçak, 4 yıldan bu yana onarım için bekletiliyor.

VAN DEPREMİ İÇİN YARDIM GETİRMİŞTİ

Van ve Erciş İlçesi'nde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Rihchter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki deprem ardından yardım amaçlı olarak depremzedelere çadır getiren Gürcistan uçağı, 30 Ekim gecesi Erzurum Havalimanı'na indi. Kargosunu boşaltan uçak, parka alındı. Bu sırada piste inen ve depremzedeler için 31 tonluk gıda malzemesi taşıyan Kırgızistan uçağının kanadı, Gürcistan uçağının pilot kabinine çarptı ve kokpitte büyük hasar oluşturdu. Kazadan sonra Kırgızistan'a ait kargo uçağı da havalimanının park bölümüne çekildi.

HASARLI BÖLÜM BRANDA İLE ÖRTÜLDÜ

Kazayla ilgili olarak Türkiye, Gürcistan ve Kırgızistan'dan gelen teknik ekip, inceleme yaptı. Uçaklarda meydana gelen hasarlar sigorta şirketleri tarafından tespit edildi. Kazadan yaklaşık 1 ay sonra Kırgızistan uçağının kırılan kanadı onarıldı ve bu uçak ülkesine götürüldü. Ancak, kokpit bölümünde büyük hasar oluşan ve hasarlı bölümün üzeri branda ile örtülen Gürcistan uçağı o günden bu yana Erzurum Havalimanı'nda bekletiliyor.

"GÜRCİSTAN UNUTTU"

Yetkililer, Gürcistan uçağının sigorta işlemlerinin bitmediğini belirtirken şu bilgileri verdi: "Yardım amaçlı gelen uçaktan herhangi bir iniş kalkış ya da park için para alınmıyor. Gürcistan, Erzurum'daki uçağı unuttu. Apronu işgal ediyor. Şimdilik sigorta işlemlerinin bitmesini beklemekten başka çare yok."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırgızistan Gürcistan Erzurum Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

ADAMLAR YARDIM ETMİŞ:

SİZDE HAYRINA TAMİR ETTİRİP GÖNDERİN.

31
0
yanıtYanıtla
T.C Mobil-ANDROID:

OYLAR AKP YE HERSEY YERLI OLSUN DERSEN.MILYONLARCA IS YERI ICIN AKP AKP AKP AKP AKP

16
14
yanıtYanıtla
tule:

Sana tulden duvak yapip gelin edelim

yanıt0
yanıt0
YilmazMobil-IOS:

Park parasi alin gunlugu 10 bin Dollar bak nasil tamir oluyor

9
4
yanıtYanıtla
OLTU TAŞI:

ORA NİRE TÜRK SINIRIMI TEKNOLOJİ ORAYA GELENE KADAR UÇAK ÇÜRÜR.

3
10
yanıtYanıtla
yılmaz:

yahu yardım için gönderilmiş madem tamir edip gönderseler ya

12
0
yanıtYanıtla
reis:

lan adamlar yardım için gelmişler bizede yaptırıp göndermek düşer

12
0
yanıtYanıtla
Murat:

Ulan yardım için gelip hasar görmüş tamir edilip gönderilsin bu ne öküzlük. Devletin hangi işi doğru ki bu düzgün olsun.

5
4
yanıtYanıtla
bayrammis:

bilal tamir etsin ucan saray olur:-)

4
2
yanıtYanıtla
cacaMobil-ANDROID:

la ben onu sus diye orda saniyordum gercek miymis o ucak

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title