Haberler

Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze, Trabzon'da

Dumbadze: "Türk ve Gürcü halkı arasındaki ilişkiler memnuniyet verici derecede ilerliyor"

Gürcistan Diaspora Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Gela Dumbadze, "Türk ve Gürcü halkı arasındaki ilişkiler memnuniyet verici derecede ilerliyor" dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü ziyaret eden Bakan Dumbadze, burada yaptığı konuşmada, kentte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Devlet bakanlığına atandıktan sonra ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirdiğini vurgulayan Dumbadze, "Ankara-İnegöl-Bursa-Sakarya gibi illerin ardından Trabzon'a geldim. Bu illerde yaşayan Gürcü vatandaşlarla temaslarımız oldu. Burada yaşayan Gürcülerin iyi olması bizleri gururlandırıyor" diye konuştu.

Dumbadze, Türk ve Gürcülerin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine katkıda bulunduğunu belirterek, "Trabzon, Gürcülerin en sevdiği illerden biridir. Şehri daha önce görmüştüm ama şimdi tanıyamadım. Çok büyük gelişmeler var. Türk ve Gürcü halkı arasındaki ilişkiler memnuniyet verici derecede ilerliyor. Bundan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Öz ise Türkiye ile Gürcistan ilişkilerinin çok eskilere dayandığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ilişkiler gerek ticari anlamda gerekse turizm ve kültürel anlamda giderek gelişmektedir. Devletler ve milletler arası ilişkilerde önemli mesafeler alınmakta, şehirler ve bölgeler arasındaki ilişkiler çok önemli yer tutmaktadır. Trabzon'da bulunan Gürcistan Başkonsolosluğumuz önemli bir fonksiyon icra ediyor. Tarihin geçmişine dayanan güzel ilişkilerin önümüzdeki süreçte de artarak devam etmesini temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Öz, Gürcistan Devlet Bakanı Dumbadze'ye gümüş telkari işlemeli fincan takımı hediye etti. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

abdil celil öz gürcistan türkiye trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title