Haberler

    Gürcistan'da Halk Sandık Başında

    Gürcistan, milletvekillerini seçmek için sandık başına gidiyor.

    Gürcistan, milletvekillerini seçmek için sandık başına gidiyor. Cumartesi yerel saatle sabah 8 itibariyle açılan sandıklarda halk, akşam sekize kadar oy kullanabilecek.

    150 milletvekilinin seçileceği oylamada iki parti kıyasıya bir mücadele veriyor. Kamuoyu yoklamalarında ilk sırada bulunan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin liderliğindeki Birleşik Ulusal Hareket Partisi'nin sandıktan tekrar ilk sırada çıkması bekleniyor.

    Rusya'ya yakınlığı ile bilinen Bidzina İvanişvili'nin partisi 'Gürcistan Hayali'ni ise seçim anketleri 2. sırada gösteriyor.

    Gürcistan'da her 4 yılda bir yapılan parlamento seçimlerinde 15 parti yarışıyor. Yüzde 5'lik seçim barajının bulunduğu ülkede, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için de sandıktan çıkacak sonuç bir gösterge olacak.

    Seçimlerin iddialı iki partisi seçim kampanyasında Avrupa Birliği ve NATO'ya üyeliği ilk plana koydu. Fakat ülke aynı zamanda komşusu Rusya'nın etkisi altında.

    Öte yandan Birleşik Ulusal Hareket Partisi milletvekili adayının aracına yerleştirilen bombanın geçtiğimiz çarşamba patlaması, seçimlerdeki gerginliği had safhaya çıkardı. Yaşanan güvenlik sorunundan dolayı seçmenlerin Rusya'ya yakın siyasi partilere oylarını verebileceği belirtiliyor.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 08 oktober 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Mihail Saakaşvili Gürcistan Rusya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title