Haberler

Gürcistan'a Yeni Trafo Merkezi

Gürcistan'ın Marneuli kenti yakınlarında Asya Kalkınma Bankası'nın finanse ettiği ve Türk şirketi Yırcalı Holding'e ait BEST ve BETAŞ konsorsiyumu tarafından inşa edilen 500 kilovatlık trafo merkezi "Marneuli 500"ün açılışı yapıldı.

Gürcistan'ın Marneuli kenti yakınlarında Asya Kalkınma Bankası'nın finanse ettiği ve Türk şirketi Yırcalı Holding'e ait BEST ve BETAŞ konsorsiyumu tarafından inşa edilen 500 kilovatlık trafo merkezi "Marneuli 500"ün açılışı yapıldı.

Açılışta konuşma yapan Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, İstanbul'daki terör saldırısına tepki göstererek ülkesinin Türkiye'yle dayanışma içinde olduğunu söyledi. Kvirikaşvili, "İstanbul'da meydana gelen o korkunç terör saldırısından dolayı bir kez daha derin üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı.

Kvirikaşvili, "Marneuli 500" gibi projelerin Gürcistan ve bölgenin elektrik iletim işlemlerini kolaylaştıracağını söyledi. Bölgede Gürcistan'ın transit rolünü artırması için gelecek 10 yılda benzer projelere 735 milyon avro yatırım yapılacağını belirten Kvirikaşvili, bu projenin Gürcistan hükümetinin gelecek 10 yıllık stratejik planının önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Gürcistan Enerji Bakanı Kakha Kaladze, "Biz yeni Gürcistan'ı inşa ediyoruz. Yeni amaçlarla ve yeni hayallerle ülkemizi inşa ediyoruz." diyerek güçlü enerji sistemin sağlam ekonomisi olan bir ülkenin inşa edilmesi için temel bir ilke olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, İstanbul'daki terör saldırısından sonra Türkiye'ye gösterdiği dayanışma ve destek mesajı için Başbakan Kvirikaşvili'ye teşekkür etti. Dünyada teröre karşı ortak mücadelenin hayati önem taşıdığını vurgulayan Gümrükçü, bu çerçevede Türkiye'nin stratejik ortağı Gürcistan'la yaptıkları işbirliğinin mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Gürcistan'da devam eden enerji projelerine Türk şirketlerinin katılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Gümrükçü, "Marneuli 500" projesinde çalışan tüm taraflara teşekkür etti. Gümrükçü, yeni trafo merkezinin Türkiye-Gürcistan'ın enerji işbirliği ve elektrik iletimini güçlendirmek açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Gürcistan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title