Haberler

Gürbüzcan'dan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Ölüm Yıl Dönümü Açıklaması

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Adıyaman Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman Gürbüzcan açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Adıyaman Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman Gürbüzcan açıklamalarda bulundu.

Gürbüzcan, "Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ömrünü inandığı hak davaya adamış şuurlu bir Müslümandı. Erbakan hocamız, ömrünü insanlığın iki cihan saadetini sağlayacak adil bir dünyayı inşa etmek için vakfetmiştir. Bütün hayatını İslamsızlıktan dolayı harap olmuş bütün gönülleri, beldeleri İslam ile tamir ve imar etmek cihadıyla geçirmiştir. İftiraya uğramış aldırmamış, hapse atılmış yılmamış, horlanmış, yok sayılmış caymamış, o yolu yürümeye devam etmiştir. O bir mücahitti. Bize cihadı tüm insanlığın refahı için öğretti. Ona göre cihat, bir kimsenin hak yolunda takatinin son noktasına kadar mücadele etmekti. Tüm insanlığın saadet ve selameti için yapılan bu çalışmayla bütün insanları köle yapmak isteyen Siyonist, ırkçı emperyalizme karşı mücadeleyi öğretti. Rahmetli liderimiz büyük bir İslam ve dünya lideriydi. Dünyanın neresinde olursa olsun cereyan eden olaylarla mutlaka ilgilenir, Müslümanların sorunlarını kendi sorunu olarak görürdü.

Erbakan'ın 28 Şubat sürecindeki konuşmaları mercek altına alındığında onun Türkiye demokrasisi için ne kadar önemli bir aktör olduğu ve aslında geri çekilmekle nasıl yeni bir ilerleme hamlesi yaptığı açık biçimde görülür. Siyasal tarihi, seksen öncesi dönem, doksanlı yıllar ve 28 Şubat sonrası olmak üzere 3 ayrı hikayeden oluşan Erbakan hocamızın çıkmamak üzere Türkiye gündemine girmesi 1990'lı yıllarla olmuştur. Bu dönemde antici söylemiyle radikal bir düzen eleştirisi yapan Erbakan, merkez sağın içine girdiği kimlik krizini iyi değerlendirerek partisini geri dönmemek üzere merkeze taşıdı. Yerel yönetimlerde sağladığı başarıyı ulusal iktidara tahvil ederek, evrensel ölçekte bir öykü yazan hocamız, özgün kişiliği ve aykırı söylemiyle farklı bir portre çizdi. Yılmadan, usanmadan, inatla çalışan Erbakan bu çalışmalarının sonucunu 71 yaşında başbakan olarak aldı. Hastane odasında dahi partisinin çalışmalarını yakından izleyen bir lider olarak aslında nesli tükenen bir kuşağı ve duygu dünyasını temsil ediyordu. 28 Şubat post modern darbesinde haksız biçimde iktidardan uzaklaştırılmasına rağmen o bütün zamanlarda demokrasiye bağlı kaldı. 28 Şubat sürecinde zahiren kaybetti gibi görünse de tarihin ve toplumun önünde kazandı. Yüzyıla nezaketi, tevazuluğu ile damgasını vurmuş, Erbakan'ın ölüm yıl dönümünde kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title