Haberler

Gurbetçilerden Oğan'a Destek

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 7 Haziran seçimlerinde aday yapmadığı ve partiden ihracını istediği Sinan Oğan'a gurbette yaşayan hemşerileri destek verdi.

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 7 Haziran seçimlerinde aday yapmadığı ve partiden ihracını istediği Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan'a gurbette yaşayan hemşehrileri tarafından destek geldi.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan bir çok dernek ve kulüp, Sinan Oğan için ortak  deklarasyon yayımladı. Hollanda- Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle dedi:

"Toplumumuzun bağrından çıkmış, kendisini vatan ve millet ülküsüyle yetiştirmiş, bilimsel ve akademik çalışmalarıyla kendisini ispatlamış, uluslararası stratejileri uzmanı ve Türk dünyasınca tanınan sayın Sinan Oğan, serhat şehrimiz Iğdır ile birlikte ülkemiz ve batıdan doğuya Türk dünyasının gururu olmuş bir şahsiyettir. Toplumumuzun yetiştirdiği uluslararası stratejik analizleri Uzmanı Dr. Sinan Oğan, bilindiği gibi bir önceki dönemde MHP'den Iğdır milletvekilimizdi. Mensubu olduğu partisinin yetkili kurullarının almak istedikleri karar ile Iğdır milletvekilimiz Oğan'ın ihraç istemiyle partisinden uzaklaştırılmaya yönelik, kararı Iğdırlı vatandaşlarımız ve tüm Türk dünyası tarafından şaşkınlıkla karşılanmaktadır. Yıllardan beri mensubu olduğu ekol ve partiyi Iğdır'da destekleyen halkımız; ihraç istemi kararını tepkiyle karşılamakta ve bu kararı kabul edilemez, bir siyasi linç olarak görmektedir. Halkımız Sinan Oğan'ın şahsına yapılan ihraç istemini tüm toplumumuzun dışlandığı gibi düşünmektedir. Üzüntüye sebep olan bu haksız kararın bir an önce gözden geçirilerek, ihraç kararından vazgeçilip, bir değer olan Sinan Oğan'ın hizmetlerine devamını sağlamak ülkemiz, halkımız ve Türk dünyası adına büyük kazanç olacaktır."

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın, Avrupa'nın değişik ülkelerinde bulunan, Avrupa Iğdırlılar Platformu, Den Haag Iğdır Spor Kulübü, Avrupa Türk Caferiler Birliği, Hollanda Şia Meclisi, Hicret Cami Gençlik Teşkilatı, Avrupa Türk Şia Alimler Birliği, Avrupa Ehlibeyt Birliği, İsviçre 76 Iğdır Kültür Derneği, Almanya Türk Azerbaycan Kültür Derneği, Lüdenscheid Azerbaycan Türk Kültür Derneği, Den Haag Ondort Mahsumlar Camii Derneği, Den Haag Ehlibeyt Camii Derneği, Türk İslam Merkezi Eindhoven (Hollanda), Azerbaycan Kültür ve İşadamları Dernegi (Viyana), El-Mehdi Camii Schiedam (Hollanda), Hicret Camii Rotterdam (Hollanda), İmam Caferi Sadık Camii (Almanya), Salzburg Ehlibeyt Camii (Avusturya), Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti, Brüksel Ehlibeyt İslam ve Kültür Derneği, Belçika Karabağlılar Kültür ve Dayanışma Derneği BELKAD, Belçika Iğdırlı işadamları Derneği (BELİGDER), Limburg Beringen Ehlibeyt Kültür Derneği, Quaregnon Zeynebiye Ehlibeyt Camii (Belçika), Ehlibeyt Spor Kulübü, Brüksel Iğdır 76 Spor Kulübü ve İsviçre 76 Iğdır Kültür Derneği'nin her zaman Sinan Ogan'ın yanında olacağını bildirdi.

Sinan Oğan ise yaptığı açıklamada, "Avrupadaki Iğdırlılar hemşerilerine sahip çıkmışlardı. Kendilerine bu davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. - Iğdır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Sinan Oğan Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title