Haberler

Günmarsifed Bandırma'da Toplandı

Güney Marmara Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) Bandırma’da toplanarak iş dünyasının gündemini değerlendirdi.

Güney Marmara Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) Bandırma'da toplanarak iş dünyasının gündemini değerlendirdi.

BANSİAD, ÇASİAD, BASİAD, BAGİAD, BANGİAD VE TUSİAD ile 6 derneğin bir araya gelmesiyle oluşan GÜNMARSİFED'ın Bandırma'daki toplantısında Balıkesir ve Çanakkale bölgesinin ekonomik sorunları masaya yatırıldı.

Bölge İş İnsanları Buluşması toplantısına CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, GÜNMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tamer Çelik, Doğtaş-Kelebek Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener ve dernek başkanları katıldı.

GÜNMARSİFED'ı tanıtıcı bir slaytla başlayan toplantıda BASİAD Başkanı Yalçın Cömert yaptığı konuşmada, "Bugün Bandırma'da sizlere ev sahipliği yapmaktan çok mutluluk ve onur duyuyorum. Amaç bizlerin bir araya gelmesi, birbirimiz ile tanışmak, iş ilişkilerimizi geliştirebilmek, birbirimizi anlayabilmek ve son 10 yıldır Güney Marmara Bandırma'da gözlemleyebildiğim kadarıyla Balıkesir'de keza öyle hızlı bir değişim sürecine girmiş bulunmaktayız. İstanbul'da ki, Bursa'da ki, İzmit'de ki sanayi yatırımları Güney'e doğru kayarak Balıkesir'de yatırımlar devam ediyor. Diğer taraftan bölgemizde Bandırma'da Şirinçavuş bölgesinde ilk Sabancı doğalgaz çevrim santralı başladı. Bandırma tarım ve hayvancılık ve sanayi ile giderken enerji yatırımlarıyla geldiği ve gene basında da bir liman projesi gündeme gelmekte. Bandırma yeni bir lojistik merkezi olacak. Bu toplantıyı çok anlamlı buluyorum" dedi.

GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik, "Biz bu ülkeye istihdam yaratacağız. Bizim başka bir amacımız yok. Çeşitli çalışmalar yapacağız. Hep güzel şeyler konuşuluyor. Dedik ki icraat yapalım. İnternet'te bir sanal fuar yaparak bölgemizi bütün Dünya'ya açalım. Bunu yanında ilk önce bölgedeki iş adamlarıyla birbirleriyle tanışmasını sağlayalım dedik. Yakın zamanda bölgemize stratejik yatırımlar yapmak isteyen ve üretim yapmak isteyen yatırımcıları çağırarak, sizler ile buluşturarak finansla ilgili sıkıntıları bir an önce atmak için inşallah çalışmamız olacak. Türkiye'nin ve bölgenin en büyük ve en çok iş potansiyeli kobiler. Kobilerimizin tüm sorunlarıyla ilgili yapılan bütün çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Kobilerin yükselmesi için verilen kredileri ve yatırımları heyecanla takip etmeye çalışıyoruz. Ancak Türkiye'de enteresan şeyler oluyor. Biz mesela geçmiş dönemde Basel II diye bir şey vardı. Basel I bankaların uyumu BASEL II de Türkiye'de ki Kobilerin finansman ile ilgili veya bütçelerinin uyumuyla ilgili bir proje attılar önümüze. Evet çok güzeldi bizde bilançolarımızı buna göre ayarladık. Matrah arttırmaya gittik. Ama bugün gelinen nokta da bakıyorsunuz Bankalar sizden ipotek istiyor. Gene verdiği kredinin nakit karşılığı bloke istiyor. Bilançolarımız düzeltmek için hakikaten çok iyi paralar harcadık. Şimdi kimse bilançoya bakan yok. İpoteğin varsa para var. Verdiği kredinin yüzde 25'ini bloke yaparsın para var. Bizim muhakkak bu ipoteğe dayalı ve tapuya dayalı sistemden çıkmamız lazım. Yatırıma yönelik ve projeye yönelik finasmana muhakkak ulaşması lazım" dedi.

TÜSİAD eski Başkanı Muharrem Yılmaz ise, "Buradaki varlığınız çok kıymetli. Sizleri ayrı ayrı kutluyorum. Bizler yaşadığımız toplumun kaynaklarını kullanmakla yetkilendirilmiş insanlarız. İş insanları kaynakları kullanıyorlar ve insanları yönetiyorlar. Toplumsal hareketin toplumsal dinamiğin en merkezinde bulunan ekonomik faaliyeti kararlarıyla etkiliyorlar. O bakımdan iş dünyası insanlarının aynı zamanda yetkilerini kullandıkları bu toplumun gelişimi ile ilgili duyarlılık göstermeleri bu konuda bir araya gelerek taraf olmaları bir araya gelerek fikir ve eylem üretmeleri çok değerli ve çok önemlidir. Bizler kullandığımız kaynakları birer tarlaya ekilmiş tohum gibi görürsek eğer verdiğimiz emekleri ve sermayelerimizi ekilmiş birer tohum gibi görürsek bu tohumun sağlıklı yeşermesi için çitfçi iseniz Allah'a dua ediyorsunuz hava, iklim, atmosfer ve koşullar iyi gitsin bu tohum yeşersin diye. İş insanlarının ektiği tohumları yeşermesi için de toplumsal hayatın ekonomiyi çerçeveleyen sosyal hayatın, siyasal hayatın verimliliği düzgün iyi bir atmosfer beklemesi lazım. Burada elimizi açıp Allah'a dua etmekten öte yapmamız gereken işler ve sorumluluklar var. O bakımdan bu tür örgütlenmelerin bu sorumlulukları yerine getirmek konusunda duyarlılık gösterisi olduğunu ve duyarlılık sahibi insanların da bu toplantıları gerçekleştirmelerinde çok büyük kıymet duyarak saygı duyuyorum" dedi.

Konuşmaların sonunda toplantıya katılan firmalar kendilerini tanıtan stantları katılımcılara açtı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsa Tamer Çelik Balıkesir Bandırma Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title