Haberler

Güngören Patlaması Davasında Çıkan Karar Aileleri Memnun Etmedi

Güngören'de 17 kişi ile doğmamış bir bebeğin öldüğü ve 90 kişi'nin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin davada çıkan sonuç, saldırıda ölenlerin ailelerini memnun etmedi.

Güngören'de 17 kişi ile doğmamış bir bebeğin öldüğü ve 90 kişi'nin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin davada çıkan sonuç, saldırıda ölenlerin ailelerini memnun etmedi. Aileler, saldırıda hayatını kaybedenler için yapılan anıta siyah çelen bırakarak, davayı temyize götüreceklerini söyledi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Güngören'de 17 kişi ile doğmamış bir bebeğin öldüğü ve 90 kişi'nin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili görülen davaya ilişkin kararını dün açıkladı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Hüseyin Türeli ve Nusret Tebiş için toplamda 18 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verirken, bir sanığın beraatine ve diğer 6 sanık için de değişen oranlarda cezalar verdi. Ancak verilen bu karar aileleri memnun etmedi.

Aileler diğer sanıkların da 2 sanık gibi müebbetle cezalandırılması gerektiğini ve durumu temyize götüreceklerini söyledi. Saldırıda hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin avukatı Yusuf Şenel, karardan kısmen memnun olduklarını ancak kararı temyize götüreceklerini belirtti. Şenel, "Yorucu bir yargılamanın sonucunda sanıkları suçlu bulunarak mahkum edildi. Ama sadece iki kişiye çok ağır cezalar verildi diğer kişilere fazla ceza verilmedi. Bu yönüyle kararı beğenmiyoruz ve bu yönüyle kararı bizde temyize götüreceğiz. Ailelerde bu olayın sıkı takipçisi oldular. Biz karardan kısmen memnunuz kısmen değiliz. Mücadelemiz devam edecektir. Bizim görüşümüze göre diğer sanıklarda bu olayın failleridir ve aynı diğer o iki şahıs gibi cezalandırılmaları gerekmekteydi. Serbest bırakılan şahıslar tekrar cezalarını yatacaklardır" dedi.

Saldırıda oğlu Furkan Şentürk'ü kaybeden Sadiye Şentürk ise "Mahkeme kararını verdi ama diğer zanlılar için cezalar çok az yetersiz. Biz diğer zanlılarında müebbetle cezalandırılmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Yaşanan olayın bir toplu katliam olduğunu belirten Murat Ağca'nın annesi Perihan Ağca ise "Bu insanlar burada toplu katliam edildi bunun başka bir adı yok.O zaman toplu halde diğerleri de aynı cezayı almaları lazımdı.Bu insanlar onları yedirdi içirdi evinde sakladı.O yüzden o cezaları onlarda almalı onlarda o acıyı görsünler ki bizim nasıl bir acı çektiğimizi anlasınlar.Onlar yine yaşıyor görüş günleri var toprakta görüş günü yok. Ben az önce oğluma gittim müjdesini verdim ama yarım müjde verdim. Bir müjde daha vermek istiyoruz anne olarak onu da bekliyoruz adaletimizden" dedi.

Patlama da eşini kaybeden Bengü Güler ise beş yıldır mücadele ettiklerini ancak böyle bir sonuç beklemediğini belirterek, "Karardan diğer aileler gibi bende mutlu değilim. Beş yıllık vermiş olduğumuz bir mücadele vardı,bu şekilde bir sonuç beklemiyordum.Diğerlerinin de aynı şekilde suçlu olduklarına inanıyorum ve adaletin bir şekilde bizler adına temyiz yoluyla bir cevap vermesini istiyorum. Bizleri artık sevindirmeleri lazım bizler çok büyük kayıplar yaşadık. Yatanlarımızın kanları artık Türk Bayrağında bulunuyor bayrağımız adına Türk milleti adına bu kararı kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

Aileler yaptıkları açıklamanın ardından kararı protesto etmek için anıta siyah çelenk bıraktı. Çelengin, temyiz sonuçlanana kadar anıtta kalacağı belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Türeli Nusret Tebiş İstanbul Güngören Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title