Haberler

Eski İlçe Başkanı Başcı'yı Bıçaklayan Kişi Yargılanıyor

Güncelleme:

Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında eski AK Parti Güngören İlçe Başkanı Başcı'yı bıçakla yaraladığı iddia edilen kişinin yargılanmasına devam edildi.

Güngören'de Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yapılan "tencere tava" eyleminde eski AK Parti Güngören İlçe Başkanı Abdullah Başcı'yı bıçakla yaraladığı iddia edilen kişinin yargılanmasına devam edildi. 

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Tamer Kılıç ile tarafların avukatları katıldı. Mağdur Abdullah Başcı ise duruşmaya katılmadı. 

Duruşmada savunma yapan sanık Kılıç, olay günü piknikten döndüklerini, uzun bir yolculuk geçirdikleri için çocuğunun huzursuzlanmaya başladığını, bu sebeple eşini, çocuğunu ve kız kardeşini arabadan indirdiğini anlatarak, aracını park etmek için uğraştığı sırada yanında siyah bir arabanın durduğunu ve kendisine korna çaldığını söyledi. 

Korna çalan siyah arabaya baktığında içindeki kişinin sinirli şekilde birşeyler söylediğini ve ancak camı kapalı olduğu için anlamadığını ifade eden Kılıç, "Camımı açtım. 'İki dakika beklesen ne olur' dedim. O sırada araçtaki kişi, torpido gözünden silah çıkardı. Ben de silahı görünce korktum. Gaza bastım. Yolun biraz ilerisinde siyah araç önüme kırarak durdu. Ben de şok oldum. Arabasından indi. Silaha mermiyi sürdü ve araçtan indi. Arabada bulunan piknik çantasından çakıyı aldım. Elimde saklayarak şahsın yanına gittim. 'Ne oldu ağabey, niye silah gösteriyorsun?' dememe kalmadı itiş kakış oldu" diye konuştu. 

Mağdur kişinin olayda yaralandığını görmediğini ileri süren Kılıç, müştekiyi daha önceden tanımadığını, hakaret etmediğini, bıçağı zarar verme amacıyla değil refleksle salladığını savundu. 

Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan tanıklar hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.   

İddianameden  

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, eski AK Parti Güngören İlçe Başkanı Abdullah Başcı'nın 2 Haziran 2013'te "tencere-tava" eylemi sırasında aracıyla çay bahçesine giderken, eylem yapan grup nedeniyle yoluna devam edemediği için aracının içinde yolun açılmasını beklemek zorunda kaldığı anlatıldı. 

Başcı'yı aracının içinde gören Tamer Kılıç'ın küfür ettiği, gruptan bazı kişilerin de aracın etrafını sarıp yumrukladığı ve aracı salladığı aktarılan iddianamede, Kılıç'ın 15-20 kişilik grubun içinden öne çıkarak, elindeki bıçakla Başcı'yı boynundan yaraladığı kaydedildi.

Olayın ardından Kılıç'ın kaçtığı bildirilen iddianamede, Başcı'nın ruhsatlı silahını çekerek ağzına mermi sürdüğü ve kalabalığın dağılarak eyleme son verdiği belirtildi. 

İddianamede, Kılıç'ın "kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "hakaret" suçlarından 9 yıldan 17 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Bakırköy Güngören Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title