Haberler

Güngören'de Sokak İftarları Başladı

‘Sokak İftarı’ organizasyonunu ilk başlatan ve diğer belediyelere örnek olan Güngören Belediyesi, bu yılın ilk sokak iftarında M. Nesih Özmen Mahallesi sakinlerini ağırladı.

'Sokak İftarı' organizasyonunu ilk başlatan ve diğer belediyelere örnek olan Güngören Belediyesi, bu yılın ilk sokak iftarında M. Nesih Özmen Mahallesi sakinlerini ağırladı.

Güngören Belediyesi, dayanışma ve yardımlaşma örneklerinin en üst düzeyde yaşandığı Ramazan ayında her gün farklı bir mahallede iftar sofraları kurarak binlerce Güngörenli vatandaşı aynı sofrada bir araya getirmeye devam ediyor. Güngören Belediyesi'nin paylaşma kültürünü yaymak ve komşuluk ilişkilerini pekiştirmek amacıyla başlattığı sokak iftarı organizasyonunun bu yılki ilk iftarı M. Nesih Özmen Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Trafiğe kapatılan sokak sabah saatlerinden itibaren masa ve sandalyeler kurularak, iftara hazır hale getirildi. İftar organizasyonuna bir araya gelen 2 bin 500 mahalle sakini, Ramazan sevincini aynı sofrada paylaşarak, bu ayın güzelliğini hep birlikte yaşadı. İftar saatinden önce Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, masaları dolaşarak vatandaşlarla tek tek tokalaştı.

Ramazan'ın en güzel yanının hep birlikte aynı sofrada oruç açmak olduğuna değinen Başkan Karaman, "Sokak iftarları Ramazan'ın birleştirici özelliğini yansıtıyor. Biz de birlik beraberliğimizi Ramazan ruhuyla beraber ortaya koymak, Ramazan'ın güzelliğini birlikteliğe dönüştürmek amacıyla sokak iftarları düzenliyoruz. Amacımız Ramazan'ı daha doya doya hep birlikte yaşamak. Sizler de bizleri kırmayıp soframızı şereflendirdiniz. Rabbim tuttuğunuz oruçları ve ibadetlerinizi kabul etsin" diye konuştu.

Güngören Belediyesi tarafından iftar sonrası dağıtılan sardunya çiçeği, iftara katılan vatandaşlara hoş bir sürpriz yaşattı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şakir Yücel Karaman Güngören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title