Haberler

Güngören'de Kurban Bayramı Seferberliği

Güngören Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında kurduğu kurban kesim alanlarıyla bayramın ilk günü vatandaşlara hizmet verdi.

Güngören Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında kurduğu kurban kesim alanlarıyla bayramın ilk günü vatandaşlara hizmet verdi. Kesim alanında Kurban Yakalama Timi hazır bekletilirken, zabıta ekipleri ise sürekli devriye gezerek ilçede denetim yaptı.

Güngören'de Çinçindere Caddesi'nde kurulan modern kurban kesim alanında otomatik makinelerle kesilen kurbanlıklar, vatandaşlara temiz ve güvenilir bir şekilde teslim edildi. Vatandaşlar kesim alanında kurbanlarının kesim sırasını beklerken ikram bölümünde dinlenme imkanı buldu. Otomatik makinelerle kesilen kurbanlıklar, hisse sahiplerine eşit olarak parçalanıp paketlenerek teslim edildi. Kurbanlarını Güngören Belediyesi tesislerinde kestiren vatandaşlar, hizmetten memnun olduklarını, tesisin işlerini kolaylaştırdığını söyledi.

KAÇAK KURBAN TİMİ TETİKTE BEKLİYOR

Kesilecek büyükbaş kurbanlıkların bekletildiği alanda kötü kokuyu önlemek amacıyla sık sık ilaçlama yapıldı. Alanda hazır bekletilen Kurban Yakalama Timi ise, olası kurban kaçma vakalarına karşın sürekli tetikte bekledi. Kurban Yakalama Timi, ilçede kaçan kurbanlıklar yönünde ihbar geldiği takdirde olay yerine giderek, sakinleştiriciyle vurdukları kurbanlıkları etkisiz hale getiriyor.

KURBANLIKLARIN BEKLETİLDİĞİ ALAN SÜREKLİ İLAÇLANIYOR

Kurban alanını ilaçlayan ve aynı zamanda kaçak kurban yakalamada görevli olan Fikret Sönmez, "Şu ana kadar bir vukuatımız yok. Bir durum olduğunda veteriner hekimlerimizle birlikte iğneyle hayvanı sersemleterek alıyoruz. Telefonla bize ihbar geliyor, her ihbarı değerlendiriyoruz" dedi.

Hayvanı etkisiz hale getirme yöntemlerini anlatan Sönmez, "Şırıngamızı hazırlayıp üfleme çubuğuna yerleştiriyoruz. Ondan sonra boru gibi aletle hayvana doğru şırıngayı üflüyoruz. Hayvan yere düşüyor" diye konuştu.

Koku yapmasın diye sürekli ilaçlama yaptıklarını belirten Murat Erte ise, "Çevreye kötü koku yayılmasın, mikroplar ölsün diye. Bu sıktığımız ilacın hayvanlara bir zararı yok. Günde 5 kez 20 litre ilaç sıkıyoruz" dedi.

"VATANDAŞIN BAYRAMI RAHAT GEÇİRMESİNİ İSTİYORUZ"

Kurban kesim tesisine gelerek Güngörenli vatandaşlarla bayramlaşan Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, daha sonra vatandaşlara kavurma ve pilav dağıttı. Tesisi gezen Başkan Karaman, "Biz vatandaşımızın bayramını rahat geçirmesini istiyoruz. Onların bu ibadetlerini kolaylaştıracak imkanlar sunmaya çalışıyoruz. Buraya gelen vatandaşlarımız, kurbanları teknolojik imkanlarla kesilirken burada rahat etsin istiyoruz. Dinimize en uygun kesilen bu kurbanları arabalarına kadar teslim ediyoruz. Bu bayram Allah'a şükür henüz kurban kaçırmadık. Bizim alanlarımız dışında kurban kesilen yerler için bir ekibimiz var. Sürekli denetim yapıyoruz. Vatandaşımızın hep beraber bir ibadeti gerçekleştirdiği dönemde, bu birlikteliğin tüm ülkeye yayılmasını istiyoruz. Birlik beraberliğin daim olmasını istiyoruz" dedi.

ZABITA EKİPLERİ BAYRAM BOYUNCA KESİM ALANLARINI DENETLEYECEK

Güngören'in birçok farklı noktasına kurulan kesim alanları sayesinde bu yıl ilçede kaçak kurban kesiminin tamamen önüne geçilmesi planlanıyor. Belediye zabıta ekipleri bayram boyunca hem kesim alanlarını denetliyor hem de gelen ihbarlar üzerine sokak aralarına kadar ilçenin her noktasını kontrol ediyor. Belediyenin belirlemiş olduğu kurban kesim yerlerini kontrol ettiklerini belirten zabıta memuru Ali Bal, "Ayrıca sokakta kurban kesenlere müdahale ediyoruz. Ancak henüz sokakta kaçak kurban kesene rastlamadık" dedi.

Zabıta memuru Kemal Laçin ise, sokakta kurban kesmenin cezasının bin 2 TL, Kabahatler Kanunu'na göre ise 108 TL olduğunu söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Yücel Karaman Güngören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title