Haberler

Güngör: "Futbolda Rehavete Yer Yok"

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta 21. hafta maçında konuk olduğu Kocaeli Birlikspor’a 2-1 yenilerek, ikinci devrenin dördüncü randevusunda yenilgi ile tanışan İnegölspor’da çifte üzüntü hakim. Bordo-beyazlılar, bir yandan alınan mağlubiyetin, bir yandan da kaptan Kemal Hastürk’ün sakatlığına üzülürken, Teknik Direktör Taşkın Güngör, “Futbolda rehavete yer yok” diyerek, Kocaeli Birlikspor maçının özetini çıkardı.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 21. hafta maçında konuk olduğu Kocaeli Birlikspor'a 2-1 yenilerek, ikinci devrenin dördüncü randevusunda yenilgi ile tanışan İnegölspor'da çifte üzüntü hakim. Bordo-beyazlılar, bir yandan alınan mağlubiyetin, bir yandan da kaptan Kemal Hastürk'ün sakatlığına üzülürken, Teknik Direktör Taşkın Güngör, "Futbolda rehavete yer yok" diyerek, Kocaeli Birlikspor maçının özetini çıkardı.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Kocaeli Birlikspor ile son iki haftada aldığı galibiyetlerle play-off kapısını zorlayan İnegölspor'u karşı karşıya getiren 21. hafta randevusunda gülen ev sahibi ekip oldu. İki ekip 0-0 biten ilk maçın rövanşında Alparslan Türkeş Stadyumu'nda karşı karşıya geldiler. Ev sahibi yeşil-siyahlılar ilk devreyi 36. dakikada Erhan Şentürk'ün attığı golle 1-0 önde kapamayı başardı. Deplasman takımı İnegölspor, 62. dakikada Tufan Zahid ile beraberliği yakaladı. Günün başarılı ismi Erhan Şentürk takımı 10 kişi kaldığı anda sahne çıkıp 72. dakikada penaltıdan attığı golle takımını 2-1 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Birlikspor, sahadan 3 puanla ayrıldı.

"FUTBOLUN ŞAKASI YOK"

İnegölspor Teknik Direktörü Taşkın Güngör, maç sonu yaptığı değerlendirmesinde, "Özellikle oyuna çok kötü başladığımız bir karşılaşma oynadık. İyi konsantre olamadık, belki rakibin son haftada aldığı sonuçlar, bizim aldığımız sonuçlar herhalde aşırı bir rehavete sebep oldu. İkinci yarıda biraz daha iyi, biraz daha baskı kurmamıza rağmen kırmızı kart bizim gardımızı düşürdü. Üzücü bir mağlubiyet aldık. Rakibin hakkıydı belki de. Oyunun özellikle ilk yarısına bizden daha istekli, daha arzulu başladılar. Bu mağlubiyeti almamamız gerekiyordu, seriye devam ettirmek zorundaydık. Çünkü başka türlü yukarıya yaklaşma şansın azalıyor. Birde tam tersi aşağıya inme şansın artıyor. Buradan en azından 1 puanla dönmemiz gerekiyordu. 10 kişi kalan rakibe karşı penaltıdan gol yemek de bir olumsuzluk diye düşünüyorum ama bugün daha çok özverili, çok daha iyi performans göstermemiz gerekiyordu. Futbolun şakası yok, affetmiyor. Bu nedenle her gün, her dakika konsantre olmayı gerektiriyor. Çok disiplin isteyen bir oyun. İki haftanın, üç haftanın iyi serisini çok rahat şekilde burada eritebiliyoruz. Tekrar bir dönüş yapıp, Amedspor maçına daha iyi konsantre olmamız gerekiyor. Yolumuza böyle devam etmek istiyoruz" dedi.

Yaşanan sakatlıklardan dolayı alternatiflerin azaldığını belirten Güngör, "Kemal ve Raif'in sakatlıkları nedeniyle bir anda iki zorunlu değişiklik yapıyorsun. Bunlar oyuna mutlaka etki etti ama futbolda bunlar oluyor. Sakatlık oldu diye ağlayacak halimiz yok. Giren arkadaşlarda bu takımın futbolcuları. Çok daha iyisini yapabilirdi onlarda ama ondan daha önemlisi yaptığımız pozisyon hataları, verdiğimiz penaltı pozisyonu, çok daha önemlisi 10 kişi kalan rakibe karşı erken gol bulacağım telaşıyla oyun formatını değiştirmemiz en büyük hata oldu. Çok daha iyi oynarken, rakibin 10 kişi kalması bize dezavantaj oldu. Oyuna hakim olduğumuz, golü bulduğumuz, iyi de oynadığımız dakikalarda kırmızı kartla tam tersi oldu. Üzgünüz, gerçekten bu maçı kaybettiğimize üzüldüm. Çünkü yenseydik yukarıyı yakalayabilirdik. Rakibimizle 3 puan kalıyordu. Bu yenilgiyi futbolcularımızla değerlendireceğiz. Mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

KEMAL'DEN KÖTÜ HABER

Maçın 38. dakikasında yaşanan ikili mücadele sırasında Cenk Kaplan ile çarpışarak yerde kalan İnegölspor takım kaptanı Kemal Hastürk ambulansla hastaneye kaldırılırken, hastanede yapılan ilk müdahalede elmacık kemiğinde kırık tespit edildiği öğrenildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Taşkın Güngör Erhan Şentürk İnegölspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title