Haberler

Güneydoğu'nun En Modern Hükümet Konağı Olacak

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik İlçesinde yapımı süren Hükümet Konağı'nın yüzde 95 oranında tamamlandığı belirtildi.

Diyarbakır'ın Çermik İlçesinde yapımına geçen yıl başlanan ve en geç bir ay içerisinde hizmete açılacağı belirtilen yeni Hükümet Konağı'nın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en modern Hükümet Konağı olacak. Hükümet Konağı'nda bebek bakım odasından dinlenme ve bekleme salonlarına kadar her şey olacak.

Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz yaptığı açıklamada, mevcut Hükümet Konağı arkasındaki alanda yapımına başlanan yeni Hükümet Konağı'nın yüzde 95 oranında tamamlandığını, yeni Hükümet Konağı'nın örnek bir yapı olacağını söyledi. İnşaatta az da olsa gecikme olduğunu, ancak en geç bir ay içerisinde hizmete gireceğini bildiren Kaymakam Batmaz, şöyle konuştu;

"Zemin artı 4 kat ve en üstte de konferans ve toplantı salonundan oluşacak yeni Hükümet Konağı modern bir yapı. Hükümet Konağında bekleme ve dinlenme salonlarından, bebek bakım odalarına kadar vatandaşın daha rahat ve sıkıntı çekmeden işini yürüteceği bir konumda olacak. Hükümet Konağı'nın soğutma ve ısıtma sistemi tamamen kapalı olacak. Yani hiçbir yerde kalorifer peteği veya soğutma tesisi yer almamaktadır. Yeni Hükümet Konağımız örnek yapısıyla vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verecektir."

Yeni Hükümet konağının alt katı Adliye'ye ayrılırken, Adliye'nin girişi de ayrı olacak. Yeni Hükümet konağının hizmete girmesinden sonra mevcut bina yıkılacak, yeri de yeşil alana dönüştürülecek.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mimar Sinan Batmaz Diyarbakır Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title